Tomatensoep met courgettenoedels

Tomaten dompelen we voor een moment in heet water, daarna pelen we ze. Ui snijden we en fruiten deze samen met gehakte knoflook in olie. We voegen fijngehakte…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 jonge courgette
300 g tomaten
2-3 eetlepels olijfolie
blokje bouillon
klein ui
teentje knoflook
zout, peper
peterselie
Kookinstructies
Tomaten overgieten met heet water, schillen en in stukjes snijden. Uien snijden en samen met gehakte knoflook in olie fruiten. Daarna de gehakte tomaten toevoegen en kort laten sudderen.
Heet water in een pan gieten, bouillonblokje toevoegen, zout en peper toevoegen, en de mix kort laten koken. Dan voegen we de in reepjes gesneden courgette toe met een aardappelschiller en laten we het nog even koken. Tot slot voegen we de gehakte peterselie toe.
Wat u nog niet wist over dit recept Tomatensoep met courgettenoedels
Tomatensoep met courgette-noedels is een smakelijke en gezonde maaltijd die de frisse smaak van rijpe tomaten combineert met de zachtheid van courgette. Ideaal voor warme zomerdagen, deze soep zit vol met vitamines en antioxidanten. Courgette-noedels geven het gerecht een lichte textuur en zijn een geweldige glutenvrije optie voor pasta. Het zal niet alleen de liefhebbers van de vegetarische keuken plezieren, maar ook iedereen die iets nieuws wil proberen. Serveer het heet, bestrooid met basilicum of Parmezaanse kaas voor de perfecte gastronomische ervaring.