Kruidige pensensoep

Kruidige pensensoep
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

In elke familie is er wel een fijnproever die van penssoep houdt. Koken kost wat tijd, maar het resultaat is het waard.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1,5 l rundvleesbouillon
600 g rundvleespens
70 g varkenslevertraan
2 eetlepels gedroogde oregano
verse groene peterselie
zout
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 eetlepel gemalen zoete paprika
een beetje pikante paprika of chili-kruiden
1/2 theelepel gemalen komijn
2 keukenuitjes
5 teentjes kwaliteitsknoflook

Kookinstructies

We kunnen al voorgekookte, bevroren rundvleespens kopen of ze zelf koken. De voorgekookte pens worden gewassen, gezouten en kunnen direct gekookt worden. Maar vandaag gaan we zelf koken.

Voordat we beginnen met koken, is het noodzakelijk om de pens goed schoon te maken en te spoelen. Hoe meer, hoe beter. 3 keer of meer is geen probleem.

We bereiden een snijplank, een scherp mes voor en snijden in grotere reepjes. We doen ze in een pan en koken ze. De eerste kooktijd is ongeveer 15 minuten. Daarna gieten we af, voegen we water toe en brengen we weer aan de kook voor nog eens 15 minuten. En voor de derde keer doen we hetzelfde. Tijdens deze derde kookbeurt is het noodzakelijk om wat zout aan het water toe te voegen en te blijven koken. Ongeveer 3 uur. Het is goed om te ventileren tijdens het koken.

Verder bereiden we in een andere pan een roux van ui, reuzel en bloem. We kruiden met zoete en pittige paprikapoeder. We voegen de bereide runderbouillon toe, die we nog een half uur laten indikken met de roux, en dan voegen we komijn, marjolein, zout en zwarte gemalen peper toe. We doen de geperste teentjes knoflook erbij en voegen de in reepjes gesneden pens toe. We roeren alles door en laten het weer koken. Serveer met een baguette, witbrood, croissant of bolletje. En vergeet niet de soep te garneren met peterselie. Eet smakelijk!

Wat u nog niet wist over dit recept Kruidige pensensoep

Kruidige penssoep is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat zich kenmerkt door zijn uitgesproken smaak en bevredigend karakter. Dit gerecht wordt bereid met in stukjes gesneden pens, wat de ingewanden van runderen zijn, gekookt in een rijke bouillon. De soep is gekruid met paprika, peper en marjolein, wat het een karakteristieke geur en pittige smaak geeft. Het is vooral populair in de koudere maanden, wanneer het verwarmt en energie geeft. Het wordt vaak geserveerd met knapperig brood of zachte broodknopen, wat het nog voedzamer maakt. Aan Tsjechische tafels heeft het een vaste plaats als een vullend en smakelijk gerecht.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Soepen
Štítky: Tsjechische keuken, soep

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kruidige pensensoep.

Reactie toevoegen