Celestijnse noedels

Celestijnse noedels
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We bereiden bloem, eieren, zout en melk voor. Hieruit maken we een beslag.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

6 dkg bloem
125 ml melk
1 st ei

Kookinstructies

Verhit olie in de pan en giet het beslag erin, zodat we daaruit dunne pannenkoeken kunnen maken.

Snijd deze pannenkoeken na het bakken in dunne reepjes of rol ze op, snijd ze in spiraaltjes en laat ze nog even bakken, net als de recht gesneden.

De noedels worden vervolgens gebruikt in soepen.

Wat u nog niet wist over dit recept Celestijnse noedels

Celestijnse noedels zijn een traditionele Tsjechische schotel die afkomstig is uit de regio Moravië. Deze dunne noedels worden meestal bereid van bloem, eieren en water en hebben een delicate smaak. Ze worden vaak geserveerd als bijgerecht bij soepen, met name bij bouillon, of als hoofdgerecht met saus. Hun naam is afgeleid van het klooster van de celestijnen, waar ze waarschijnlijk voor het eerst werden gemaakt. Celestijnse noedels kenmerken zich door hun lichtheid en elasticiteit, wat ze tot een geliefd gerecht maakt bij veel gezinnen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.1/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Soepen, Bijgerecht, Vegetarisch, Bouillons
Štítky: bijgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Celestijnse noedels.

Reactie toevoegen