Kaasspateltjes snel - toevoeging voor soep

Kaasspateltjes snel - toevoeging voor soep
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Ui fijnsnijden en kort aanbakken in hete boter, maar mag niet bruin worden. Vervolgens laten we het afkoelen. Ondertussen snijden we de broodjes in kleine stukjes.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 kleine ui
30 g boter
1 broodje
2 eetlepels melk
1 ei
50 g Edammer (Primátor)
1 cm stuk wortel
1 theelepel bieslook (peterselie)
1/2 theelepel zout
gemalen witte peper
ongeveer 1/2 theelepel gemalen zoete paprika
2 eetlepels paneermeel

Kookinstructies

Snijd de ui fijn en bak deze in gesmolten boter, maar vergeet niet om hem niet bruin te bakken. Laat hem daarna afkoelen.

Ondertussen snijden we het broodje in kleine blokjes en weken we het in melk met een losgeklopt ei.

We raspen de kaas en wortel, snijden de bieslook fijn en voegen alles toe aan het gezwollen broodje. Vervolgens mengen we de licht afgekoelde ui, zout, peper en gemalen paprikapoeder erdoor en mengen de massa goed. Tot slot voegen we indien nodig paneermeel toe, roeren we opnieuw door en laten we het even rusten. Als we niet zeker zijn van de dikte van het deeg, kunnen we uitproberen twee dumplings te koken en de massa op basis van het resultaat aan te passen.

We kunnen de dumplings direct in de bouillon toevoegen. Zodra ze klaar zijn, plaatsen we ze in de kokende soep en laten we ze langzaam ongeveer 5 minuten koken, wat kan variëren afhankelijk van de grootte van de dumplings. Kaasdumplings zijn geweldig zowel in bouillons als in witte soepen zoals bloemkoolsoep of koolraapsoep.

Wat u nog niet wist over dit recept Kaasspateltjes snel - toevoeging voor soep

Kaasspatzels zijn een geweldige toevoeging aan soep, die de gerechten een heerlijke smaak en aangename textuur geeft. Deze spatzels zijn eenvoudig te maken van een paar basisingrediënten, zoals kaas, eieren en bloem. Ze zijn ideaal voor momenten waarop je snel je favoriete soep wilt verbeteren. Kook ze gewoon in kokend water en binnen enkele minuten heb je een smakelijke en vullende toevoeging op je bord. Kaasspatzels zijn een populaire keuze voor het hele gezin.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (38 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Soepen
Tag: Groenten, frituren, koken, lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, zout, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, soepen, voor beginners, dumplings noedels gnocchi, kruiden, vegetarisch

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kaasspateltjes snel - toevoeging voor soep.

Reactie toevoegen