Geweldige Zuid-Boheemse kulajda

Geweldige Zuid-Boheemse kulajda
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Het warmt op, vult je en geurt heerlijk. Dat is soep. Ideaal voor guur weer. We koken een volle pan en voeden het hele gezin.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Paddenstoelen - vers of gedroogd (weeken) een handvol
6 middelgrote aardappelen
250 ml room - zuur
4 hele eieren
voor de binding - bloem
een beetje dille
snufje zout
2 laurierblaadjes
whole komijn
negenkruid
snufje gemalen zwarte peper
om op smaak te brengen ongeveer 2 eetlepels azijn

Kookinstructies

Buiten is het kil en wij koken. We kruiden het hele appartement en iedereen komt aan dezelfde tafel samen. Tegenwoordig, in deze snelle tijd, is dat weinig reëel. Maar wie weet, misschien is de geweldige Zuid-Boheemse kulajda diegene die jullie samen aan tafel brengt.

We nemen een grote pan. Hoe groter, hoe beter. We zetten water op en voegen zout toe. We schillen de aardappelen en maken de paddenstoelen schoon. Als we gedroogde paddenstoelen hebben, moeten we ze van tevoren even weken. We snijden beide, doen ze in de pan en koken ze. We kruiden met laurierblad, piment, komijn en een snufje zwarte gemalen peper.

We nemen een kom en gieten de room erin. We voegen patentbloem toe en kloppen het met een garde door elkaar. We voegen het mengsel toe aan de basis. Tenslotte strooien we een beetje dille erover. We nemen azijn, wat we bij de hand hebben, en maken het een beetje op smaak en voegen zout toe. Heel voorzichtig. En wat verder? Eieren. Er zijn verschillende varianten. We koken de eieren hard en voegen ze in stukjes toe aan de soep. Of we maken een gepocheerd ei. In gezouten, kokend, azijn op smaak gebracht water koken we de rauwe eieren en na een paar minuten halen we ze eruit. We roosteren een baguette of ander brood als bijgerecht bij de soep.

We dekken de tafel mooi en scheppen de soep met eieren op. We versieren het met peterselie. Wat zeggen jullie? Een genot voor het oog en de smaakpapillen.

Wat u nog niet wist over dit recept Geweldige Zuid-Boheemse kulajda

Geweldige Zuid-Boheemse kulajda is een traditionele Tsjechische soep die afkomstig is uit Zuid-Bohemen. De belangrijkste ingrediënten zijn aardappelen, paddenstoelen, dille en zure room. Kulajda wordt vaak op smaak gebracht met azijn en geserveerd met een zachtgekookt ei. Deze soep is populair vanwege zijn romige consistentie en aangenaam zure smaak. Het is ideaal als vullende lunch of diner dat verwarmt en de smaakpapillen verwent. Elke familie heeft zijn eigen recept, wat kulajda uniek en divers maakt.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Soepen
Štítky: Tsjechische keuken, soep, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Geweldige Zuid-Boheemse kulajda.

Reactie toevoegen