Erwtensoep met munt van bevroren erwten

Uitstekende romige soep van jonge erwten brengt frisheid op uw feesttafel. De combinatie van erwten en spek vormt de perfecte basis voor deze soep, terwijl verse munt...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
350 g bevroren erwten
1 ui
150 g ontbijtspek
2 grotere aardappelen
2 eetlepels reuzel
1 liter groentebouillon
zout
gemalen peper
knoflook
munt
4 plakken toastbrood
Kookinstructies
In een lepel reuzel bakken we 50 g in blokjes gesneden spek en ui. Wanneer de ui glazig is, voegen we er erwten en in blokjes gesneden, geschild aardappelen aan toe.
We bakken alles samen, daarna schenken we de bouillon erbij, voegen we knoflook toe, brengen op smaak met zout en peper en koken tot het zacht is.
We voegen drie muntblaadjes toe en mixen alles tot een fijne crème.
In de overgebleven reuzel bakken we het spek en de toastbrood, die we daarna als decoratie op het bord gebruiken.
Wat u nog niet wist over dit recept Erwtensoep met munt van bevroren erwten
Erwtensoep van bevroren erwten met munt is een verfrissend en smakelijk gerecht, ideaal voor zomerse dagen. Soep is eenvoudig te maken van hoogwaardige bevroren erwten, die hun voedingsstoffen en zoete smaak behouden. Het toevoegen van munt geeft de soep een aangename frisheid en aromatisiteit, waardoor het gerecht uniek is. De soep kan warm of koud worden geserveerd, wat het zeer veelzijdig maakt. Het is een geweldige keuze als lichte voorgerecht of als hoofdgerecht, of het nu voor een familiediner is of voor een feestje met vrienden.