Baconsoep met broccoli

In gesmolten boter bakken we in stukken gesneden spek samen met in plakjes gesneden wortel en na een tijdje voegen we gehakte knoflook toe. Ten slotte strooien we alles met bloem.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 broccoli
100 g bacon
1 middelgrote wortel
1 eetlepel boter
30 g bloem (ongeveer 2 theelepels)
1-2 teentjes knoflook
ongeveer 1 liter bouillon
zout
gemalen peper
Voor de afwerking
ongeveer 100 g bacon
Niva- of Paladin-kaas 50%, naar smaak
Kookinstructies
In gesmolten boter bakken we de in kleine stukjes gesneden spek, waaraan we schijfjes wortel toevoegen en uiteindelijk ook de gehakte knoflook.
Vervolgens strooien we er bloem overheen, roosteren het kort in de pan, voegen we de uiteengevallen broccoli toe, gieten we er bouillon over (ongeveer 3/4 liter), voegen we zout en peper toe en laten we koken totdat de broccoli zacht is.
We stampen de broccoli in de soep met een stamper tot kleinere stukjes (niet tot een gladde massa) en verdunnen de soep indien nodig tot de gewenste consistentie.
In de pan bakken we de in blokjes of reepjes gesneden spek goudbruin. De kaas raspen we of snijden we in blokjes.
We verdelen de soep over de borden, garneren deze met de gebakken spek en wie wil kan ook kaas toevoegen. Voor decoratie kunnen ook jonge broccolibladeren worden gebruikt.
Wat u nog niet wist over dit recept Baconsoep met broccoli
Speksoep met broccoli is een uitstekende maaltijd die de rijke smaak van spek combineert met de zachtheid van broccoli. Deze stevige soep is ideaal voor koude dagen, wanneer het je warm houdt en elke hap je verheugt. Spek geeft de soep een rokerige smaak, terwijl broccoli voedingsstoffen en frisheid toevoegt. De snelle bereiding en het heerlijke resultaat maken deze soep een geweldige keuze voor een familiediner of als lunch voor op het werk. Serveer het met een stuk vers brood en geniet van de perfecte combinatie van smaken.