Groentesoep met room en kazen

Groenten wassen we eerst en snijden we in kleine stukjes. In vet fruiten we de gesneden ui en knoflook, daarna voegen we de groenten toe. We roeren en bakken ongeveer 6 minuten. Voeg...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
ongeveer 20 stuks radijsjes
een halve kleine bloemkool
ongeveer 15 cm prei, als we mooie groene bladeren hebben, doen we die ook erbij
1 ui
een halve rode en een halve groene paprika
1 - 2 teentjes knoflook
1 room voor koken
1 kaas met ham smaak en 1 paprika smaak (kan ook andere zijn) zie NOOT
ongeveer 50 gram blauwaderkaas (kan weggelaten of vervangen worden..) zie NOOT
wat cherrytomaatjes in de afgewerkte soep
1-2 eetlepels bloem om te binden
olie
bouillon
peterselie, dille of andere kruiden uit de tuin
Voor de smaak
zout
peper
optioneel azijn of een lepel zure room
Kookinstructies
We wassen de groenten en snijden ze in kleine stukjes. In vet fruiten we de gesneden ui en knoflook, daarna voegen we de groenten toe. We bakken ze ongeveer 6 minuten. We voegen bouillon (bij voorkeur groentebouillon) toe, zodat deze net de groenten bedekt, en laten het ongeveer 16 minuten sudderen, tot de groenten net zacht zijn. We peperen naar smaak, maar we moeten voorzichtig zijn met zout vanwege de kazen.
We mixen het geheel, voegen room gemengd met bloem toe en koken nog ongeveer 15 minuten.
We voegen de kazen toe en roeren tot ze zijn gesmolten. Daarna voegen we de gesneden radijsjes en enkele cherrytomaten toe, en als we willen, kunnen we ook wat peterselie toevoegen. We zetten het fornuis uit en roeren het nogmaals door.
We op smaak brengen en laten ongeveer 7 minuten staan zodat de smaken zich kunnen mengen, en daarna serveren we het. De combinatie van cherrytomaatjes, radijsjes en andere groenten met de kazen creëert een interessante licht pittige smaak. Ik heb verder niets meer op smaak gebracht.
Wat u nog niet wist over dit recept Groentesoep met room en kazen
Groentesoep met room en kaas is een heerlijk gerecht dat verse groenten combineert met een romige smaak. Deze soep is rijk aan vitamines en mineralen, wat het een gezonde keuze maakt voor iedereen. De room voegt zachtheid toe en kazen zoals Parmezaanse kaas of Cheddar verrijken de smaak perfect. Je kunt het serveren als voorgerecht of hoofdgerecht, ideaal met een stuk vers brood. Op koude dagen verwarmt het je en verwent het je smaakpapillen. Probeer deze variatie en geef je dieet een nieuwe dimensie!