Groentekreem

Groenten wassen en schoonmaken. Maïs ontdoen van korrels, die we ook kunnen koken en daarna pellen, of we gebruiken ingeblikte korrels. Van elk type groenten houden we…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1,5 l groentebouillon of alleen water
2 dunne preien met zo lang mogelijke witte delen
1 knolselderij
16 spruitjes
6 rozen (kleinere) bloemkool
2 kolfjes mais of gesteriliseerde maïs (ongeveer een kopje korrels)
een snufje tijm
1 teentje knoflook
een snufje geraspte nootmuskaat
zout
peper
theelepel groenten kruiden
250 ml melk
ongeveer 2 eetlepels bloem
vet om de groenten te bakken
Kookinstructies
We reinigen en wassen de groenten grondig. We verwijderen de korrels van de maïs, wat ook kan door te koken en vervolgens te pellen, of we gebruiken reeds gesteriliseerde korrels. Van elk type groente houden we ongeveer een derde apart voor later in de soep – ik heb het groene deel en een wit deel van de prei, vijf spruiten, een kwart knolselderij en de maïs apart gehouden.
De overige groenten snijden we in stukken en fruiten we in gesmolten vet gedurende ongeveer 4 minuten. Vervolgens gieten we water of bouillon erbij, voegen een snufje tijm, nootmuskaat, peper en zout toe en koken we ongeveer 15 minuten.
Ondertussen verhitten we vet in een pan en bakken we de resterende groenten kort in hun geheel, inclusief de maïs. We strooien er grillkruiden overheen (snijd de knolselderij en prei in stukken van dezelfde grootte) en fruiten gedurende ongeveer 3 minuten.
Melk gemengd met bloem gieten we in de soep en mixen we alles goed door. Vervolgens voegen we de gebakken groenten toe en koken we nog ongeveer 15 minuten terwijl we voortdurend roeren. Indien nodig kunnen we de soep verdunnen met melk of dikker maken met bloem. Tot slot brengen we op smaak met knoflook en bijvoorbeeld groentenbouillon met kruiden.
Wat u nog niet wist over dit recept Groentekreem
Groentekreem is een heerlijke en voedzame soep die ideaal is voor alle groenteliefhebbers. Het wordt meestal bereid met verschillende soorten groenten, zoals wortelen, broccoli, aardappelen en uien, die worden gekookt tot ze zacht zijn en vervolgens worden gepureerd tot een fijne crème. Deze soep is rijk aan vitaminen en mineralen, wat het niet alleen smakelijk maakt, maar ook een gezonde keuze. Je kunt het warm serveren, gegarneerd met verse kruiden of een druppel room voor extra romigheid. Groentekreem is een geweldige keuze voor vegetariërs en voor iedereen die gezond wil eten.