Goulashsoep van gemalen rundvlees en paddestoelen

Goulashsoep van gemalen rundvlees en paddestoelen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Rundergehakt bakken we samen met gesneden ui in reuzel, tot het vocht van het vlees verdampt is en alleen het vet overblijft, dat we daarna bestuiven met bloem.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

250 g gemalen rundvlees
1 grote ui fijngehakt
4 teentjes knoflook
2 eetlepels reuzel (of naar smaak)
4 aardappelen
1 eetlepel zoete paprika
1 theelepel gerookte paprika
1,5 liter runderbouillon
1,5 kopje bloem
1 eetlepel gekruimelde komijn
1 theelepel marjolein
zout
peper
een handvol gedroogde paddenstoelen (niet noodzakelijk)

Kookinstructies

In een pan fruiten we het gemalen rundvlees met gesneden ui in vet totdat het vleesvocht verdampt is en er alleen vet overblijft. Vervolgens voegen we bloem toe, bakken kort mee en blussen af met bouillon, die we dan laten koken.

Aan de soep voegen we zout, peper, geperste knoflook, beide rode paprika's en fijngemaakte komijn toe. Daarna doen we gewassen aardappelen, in kleine blokjes gesneden, in de soep en laten we koken.

We kijken hoe de aardappelen koken tot ze zacht zijn.

Aan het eind van het koken kunnen we naar smaak in stukjes gesneden paddestoelen toevoegen, die we eerder hebben geweekt, maar dit is niet noodzakelijk.

Tot slot roeren we gemalen marjolein door de soep en passen we de kruiden naar smaak aan.

De soep kan ook geserveerd worden in uitgeholde brood of we serveren het op een bord.

Wat u nog niet wist over dit recept Goulashsoep van gemalen rundvlees en paddestoelen

Goulashsoep van gemalen rundvlees en paddenstoelen is een smakelijk en vullend gerecht dat traditionele recepten verbindt met eenvoudige bereiding. Deze soep kenmerkt zich door een rijke en aromatische smaak, dankzij de combinatie van kwalitatief hoogwaardig gemalen rundvlees en verse paddenstoelen. De bereiding begint met het bakken van ui met vlees, waarna paddenstoelen en kruiden zoals paprika en komijn worden toegevoegd. De afgewerkte soep is ideaal om op te warmen tijdens koude dagen en is perfect om te dippen in vers brood. Het is een populair gerecht dat het hele gezin zal plezieren.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (41 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Soepen
Tag: Groenten, snack, frituren, koken, lunch, vakantie / zondag, gewone dag, diner, zout, soepen, slowaaks, herfst, winterrecepten, veeleisend, veeleisend, goulash, hongaars

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Goulashsoep van gemalen rundvlees en paddestoelen.

Reactie toevoegen