Rookvleessoep

Als je op dit moment gerookt vlees aan het bereiden bent en je denkt na over wat je met de bouillon moet doen, en je houdt van stevige soepen, dan zou je dit recept voor een dikke en… zeker moeten proberen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1,5 liter rookvleesbouillon
200 g wortelgroenten (wortel, selderij, peterselie)
1 handvol grotere grutten
4 aardappelen
gemalen peper
zout
knoflook
majoraan
Kookinstructies
De dag ervoor weken we de grutten, of we weken ze ten minste 30 minuten voor het koken. Daarna koken we ze in water gedurende ongeveer 25 minuten. Na het koken spoelen we ze af en zetten ze opzij.
We schoonmaken de wortelgroenten en snijden ze in frietjes, of we kunnen diepvriesgroenten voor de saus gebruiken. We wassen de aardappelen en snijden ze in blokjes.
In het gerookte vlees dat in de bouillon is bereid, koken we de in frietjes gesneden groenten, voegen we de in blokjes gesneden aardappelen toe en koken we tot het gaar is.
We voegen de gekookte grutten toe, verwarmen ze, peperen ze en voegen eventueel zout naar smaak toe. Tot slot op smaak brengen met knoflook en majoraan.
Wat u nog niet wist over dit recept Rookvleessoep
Rookvlees soep is een smakelijk en vullend gerecht dat de ziel verwarmt. De basis is bouillon van rookvlees, wat een uitzonderlijke smaak en aroma geeft. Vaak worden er aardappelen, wortelen, selderij en andere groenten aan de soep toegevoegd, waardoor het voedzaam en lekker is. Ten slotte wordt de soep meestal op smaak gebracht met verse kruiden, zoals peterselie of marjolein. Deze traditionele Tsjechische soep is ideaal voor koude dagen en populair tijdens familielunches.