Oudtschechische aardappelsoep met worst

Eerst mengen we de boter met de bloem en bereiden we een lichte roux. Vervolgens voegen we koud melk toe, roeren goed door en laten het vijf minuten koken. Daarna voegen we gesneden...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 aardappelen (500g)
handvol geweekte gedroogde paddenstoelen
2 rookworsten
500 ml melk
500 ml water of bouillon
1 laurierblad
2 EL bloem
2 EL boter
azijn
zout
Kookinstructies
Eerst mengen we de boter en de bloem om een lichte roux te maken. Daarna gieten we er koude melk bij, mengen we goed door en laten we het vijf minuten koken.
Vervolgens voegen we de in blokjes gesneden aardappelen, laurierblad, uitgeknepen paddenstoelen, vocht of bouillon toe, op smaak met zout en koken we tot ze zacht zijn.
We snijden de worst in plakjes, bakken ze in de pan, roeren ze door de soep en op smaak met een paar druppels azijn.
Wat u nog niet wist over dit recept Oudtschechische aardappelsoep met worst
Oude Tsjechische aardappelsoep met worst is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat elke liefhebber van rijke maaltijden zal aanspreken. Deze soep wordt bereid met verse aardappelen, wortelen en uien, die tot zachte consistentie worden gekookt. Daarbij worden krachtige kruiden en stukjes sappige worst toegevoegd, die het gerecht een gouden smaak geven. De soep is ideaal als voedzame lunch of diner, vooral in de koudere maanden. Ze wordt heet geserveerd, vaak bestrooid met verse peterselie, en is een geweldige manier om te genieten van de traditionele Tsjechische keuken.