Leverknödels

Leverknödels
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Porties: 1

Hoe zou een feestelijke gouden bouillon zijn zonder leverknödels! De bereiding van deze knödels is eenvoudig en kan zelfs door een beginnende kokkin worden gedaan. Knödels...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

100 g varkens (kip) lever
1 kleine ui
70 g paneermeel
een klontje boter
1 teentje knoflook
zout
gemalen peper
majoraan
1 ei

Kookinstructies

In een pan smelten we boter. Daarin fruiten we de fijngehakte ui totdat deze zacht is. Dan voegen we de paneermeel toe en roosteren het ongeveer 2 minuten. Ten slotte schakelen we de kookplaat uit en laten we het mengsel afkoelen.

Ondertussen fijnhakken we de lever. In een kom mengen we dit met de gefruite paneermeel, een snufje marjolein, ei, geperste knoflook en brengen op smaak met zout en peper naar behoefte. Als het mengsel nog te dun is, voegen we wat extra paneermeel toe.

We bevochtigen onze handen met water en vormen kleine dumplings, die we op een snijplank leggen.

Vervolgens stoppen we ze allemaal tegelijk in kokend water. De kooktijd hangt af van de grootte van de dumplings. We controleren of ze gaar zijn door er eentje doormidden te snijden.

Wat u nog niet wist over dit recept Leverknödels

Leverknödels zijn een traditionele Tsjechische specialiteit, vooral populair in soepen. Deze kleine knödels worden gemaakt van levermengsel, dat vaak wordt gemengd met ingrediënten zoals brood, eieren en specerijen. Dankzij hun milde smaak en textuur aanvullen ze zowel bouillons als dikke soepen perfect. De bereiding van leverknödels is snel en eenvoudig, wat ze tot een ideale keuze maakt voor een smakelijke en voedzame maaltijd. Wanneer ze met kruiden worden geserveerd, krijgen ze een nog betere aroma en worden ze niet alleen in huishoudens, maar ook in restaurants in heel Tsjechië geserveerd.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (38 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Soepen
Tag: koken, lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, soepen, binnen 30 minuten, dumplings noedels gnocchi

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Leverknödels.

Reactie toevoegen