Aardappelensoep van oma

Een van de meest typische soepen van de Tsjechische keuken is zeker de aardappelsoep. Er is echter niet maar één manier om deze te bereiden. Oude recepten van onze grootmoeders zijn hiervan een duidelijk bewijs.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 aardappelen
1 grotere wortel
1 peterselie (of een beetje bevroren groenten voor de soep)
50 g boter
2 eetlepels bloem
bouillon
zout
majoraan
laurierblad
knoflook
champignons (naar smaak)
Kookinstructies
Van boter en bloem maken we een roux en daarna leggen we het opzij.
Geschild aardappelen snijden we in kleine blokjes, groenten en paddenstoelen in kleinere stukken. Vervolgens koken we alle ingrediënten in de bouillon.
We mengen de bereide roux in de soep voor binding, voegen geperste knoflook, zout en laurierblaadjes toe en laten kort koken.
Net voordat we het koken voltooien, voegen we gemalen oregano toe.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelensoep van oma
Aardappelsoep van oma is een heerlijke schotel die velen herinnert aan nostalgische momenten uit hun kindertijd. De basis bestaat uit knapperige aardappelen die zacht worden gekookt en een fijne, romige consistentie creëren. Oma voegde vaak ook verse groenten, kruiden en een beetje room toe voor de perfecte smaak. Elke familie heeft haar eigen recept, maar het geheim ligt in de liefde en zorg tijdens het koken. Deze uitzonderlijke soep verwarmt niet alleen het lichaam, maar ook de ziel.