Valse vissoep

Valse vissoep
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

In boter bakken we griesmeel, maken een lichte roux die we met bouillon aanvullen. Vervolgens voegen we de schoongemaakte wortelgroenten, grof geraspt, toe, zouten we en koken we op een laag vuur.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

60 g boter
80 g griesmeel
1/2 selderij
1 kleine peterselie
2-3 wortels
0,75 l bouillon (kan ook met blokjes)
1/8 l room (kan ook melk zijn)
1 eidooier
zout
bosje peterselie
gebakken broodje

Kookinstructies

In boter en griesmeel bereiden we een lichte roux, die we vervolgens met bouillon oplossen. Daarna voegen we schoongemaakte en grofgeraspte wortelgroenten toe, voegen we zout toe en roeren we af en toe op een laag vuur totdat de groenten zacht zijn.

Tot slot voegen we room gemengd met opgeklopt eierdooier toe aan de soep.

We bestrooien de soep met gehakte peterselie en voegen croutons toe.

Wat u nog niet wist over dit recept Valse vissoep

Valse vissoep is een populair Tsjechisch gerecht dat de smaak van de zee opvangt zonder gebruik te maken van echte vis. De basis ingrediënten zijn groentebouillon, aardappelen, wortelen en specerij, die samen een delicate en aromatische smaak creëren. Deze soep is vaak verrijkt met tofu of paddenstoelen, die zorgen voor een goede consistentie en umami. Het is een ideale keuze voor vegetariërs en veganisten die willen genieten van de traditionele smaak zonder dierlijke producten. Valse vissoep wordt warm geserveerd en wordt vaak getopt met verse kruiden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (43 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Soepen
Tag: Groenten, koken, lunch, eenvoudig, snel, vakantie / zondag, gewone dag, zout, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, soepen, voor beginners, groente, vleesloze maaltijden, frituren

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Valse vissoep.

Reactie toevoegen