Aardappelsoep Mexicaans

Verhit de olie en fruit de gesnipperde ui en knoflook, voeg de bloem toe, bak kort mee en schenk dan de bouillon erbij. Goed roeren, aan de kook brengen en de in blokjes gesneden tomaten toevoegen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g aardappelen
3 tomaten (of een grotere tros cherrytomaten)
2 uien
4 teentjes knoflook
1 peper
1 jonge courgette
2 wortelen
2 eetlepels bloem
2 eetlepels olie
200 g harde kaas
kippenbouillon
zout
peterselie
Kookinstructies
In de olie fruiten we de gesneden ui en knoflook, voegen we bloem toe, bakken we deze en dekken we af met bouillon.
We brengen het mengsel aan de kook, daarna voegen we de gepelde en gesneden tomaten, de peper, de gesneden aardappelen en wortelen toe. Na ongeveer tien minuten voegen we fijn gesneden courgette in plakjes toe.
We snijden de kaas in kleine stukjes, waarmee we de soep op het bord bestrooien en garneren met peterselie.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelsoep Mexicaans
Aardappelsoep mexicaans is een heerlijke en vullende maaltijd die traditionele Tsjechische soep verbindt met pittige Mexicaanse smaken. De basis is aardappelbouillon, waaraan wortelgroenten, bonen en maïsachtige kolven worden toegevoegd. De soep is op smaak gebracht met verse koriander, limoen sap en chili, wat het een typische Mexicaanse energie geeft. Het is ideaal om het te serveren met stukjes avocado en bestrooid met Feta of Cotija kaas. Het is een perfect gerecht om zowel op te warmen als te verfrissen!