Aardappensoep met eieren en worst

Aardappensoep met eieren en worst
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Porties: 1

In boter fruiten we grof geraspte wortel en in stukjes gesneden bleekselderij (ook geraspte knolselderij). Daarna voegen we aardappelen in blokjes toe,…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

3 grotere aardappelen
3 hardgekookte eieren
1 worst (of een knackworst)
1 grotere wortel
2 stengels bleekselderij (of een stuk knolselderij)
2 teentjes knoflook
majoraan
1 snufje gemalen komijn
boter
bloem
1,5 l bouillon (of water)
zout
verse kruiden (peterselie, kervel, bieslook)

Kookinstructies

In boter bakken we grof geraspte wortel en in stukjes gesneden bleekselderij (ook geraspte knolselderij).

Voeg de in blokjes gesneden aardappelen toe, breng op smaak met komijn en zout, en voeg vervolgens water of bouillon toe (ongeveer 1,5 liter).

Wanneer de groenten bijna zacht zijn (na ongeveer 10 minuten), roeren we de gebakken plakjes worst, gehakte of geraspte eieren, geplette knoflook en marjolein door de pan.

In een pan maken we van boter en bloem een lichte roux, laten deze afkoelen en mengen deze door de soep. Laat nog ongeveer 5 minuten koken.

Breng op smaak en zet apart. Voeg op het einde verse kruiden toe.

Wat u nog niet wist over dit recept Aardappensoep met eieren en worst

Aardappelsoep met eieren en worst is een traditioneel gerecht dat warmte en genoegen brengt. De combinatie van zacht gekookte aardappelen, verse eieren en smakelijke worst creëert een heerlijke en voedzame mix. Deze soep is een ideale keuze voor koude dagen en eenvoudig te bereiden. De belangrijkste ingrediënten zijn aardappelen, die voor de zachtheid zorgen, en eieren, die het gerecht verrijken met eiwitten. Voor het serveren is het goed om de soep op te smaak te brengen met kruiden en specerijen, die het nog verder verbeteren. Ontdek de smaak van huiselijk geluk met deze klassieker in elke Tsjechische keuken.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (49 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Soepen
Tag: Groenten, frituren, koken, lunch, eenvoudig, gewone dag, zout, tsjechisch, eenvoudig, soepen, voor beginners, aardappel, herfst, winterrecepten, kruiden, met worst

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Aardappensoep met eieren en worst.

Reactie toevoegen