Italiaanse linzensoep

Iedereen heeft zeker kennis van de traditionele Tsjechische linzensoep. Probeer echter de variant met een Italiaanse touch, die spek en een rijke hoeveelheid groenten bevat. Deze voedzame soep...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 handenvol linzen
1 glas gezeefde tomaten
1 wortel
1 grotere stuk selderij
100 g spek
1 ui
3 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
250 ml water
zout (naar smaak)
gemalen peper (naar smaak)
olie (desgewenst)
1 snufje suiker (naar smaak)
geraspte Parmezaanse kaas (voor serveren)
Kookinstructies
Eerst spoelen we de linzen en laten ze minimaal 2 uur weken. Vervolgens gieten we het water af, voegen vers water toe, voegen laurierblad en tijm toe en koken we tot ze zacht zijn. Na het koken gieten we de linzen af.
Snijd de spek in kleine stukjes. Pel de ui en hak deze fijn. Pel twee teentjes knoflook en hak ze fijn. Maak de wortel en de selderij schoon en rasp ze grof.
Bak de spek met de ui in een pan en voeg aan het eind de knoflook toe. Als de spek niet voldoende vet vrijgeeft, voegen we een beetje olie toe.
Voeg de wortel en selderij toe aan de basismix en bak nog ongeveer vijf minuten.
Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met zout en peper en giet ongeveer 250 ml water erbij.
Laat ongeveer 15 minuten koken en voeg daarna de gekookte linzen toe aan de soep.
Verwarm en druk het laatste teentje knoflook fijn. Breng op smaak met zout en voeg eventueel een snufje suiker toe.
Serveer de soep met geraspte Parmezaanse kaas bovenop.
Wat u nog niet wist over dit recept Italiaanse linzensoep
Italiaanse linzensoep, bekend als "Zuppa di Lenticchie", is een voedzame en smakelijke maaltijd die traditioneel wordt bereid met linzen, groenten en aromatische kruiden. Deze soep is niet alleen snel te bereiden, maar ook rijk aan eiwitten en voedingsvezels. Het wordt meestal geserveerd met olijfolie en vers brood, wat het een ideale keuze maakt voor koude dagen. Italiaanse linzensoep is niet alleen verwarmend voor de ziel, maar ook een heerlijke en gezonde alternatieve voor zware maaltijden.