Eenvoudige kippensoep in Aziatische stijl

Als je van soep houdt, probeer dan een eenvoudigere variant van kippensoep geïnspireerd op de Aziatische keuken. In verre tropische landen kennen ze dat goed,...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
200 g kipfilet
2 plakken verse gember (dunne)
1 capsule Vietnamese kardemom
1 steranijs
2 limoendurfbladeren (gedroogd)
3 eetlepels vissaus (naar smaak)
Verder
1 pak rijstnoedels (breed voor Pho-soepen)
Voor de smaak
1 handvol verse koriander
limoensap
chilipoeder
Kookinstructies
Schoongemaakte kipfilets snijden we in drie stukken en voegen ze toe aan een wokpan met 1,5 liter koud water. We voegen gember, limoenbladeren, specerijen en twee eetlepels vissaus toe. Vervolgens brengen we het aan de kook.
Eenmaal op laag vuur laten we het vlees ongeveer 30 minuten koken, tot het zacht is. De rijstnoedels koken we apart volgens de instructies op de verpakking.
Zacht vlees scheiden we van de bouillon, die we filteren en ontdoen van de specerijen. Daarna brengen we het opnieuw aan de kook. In kommen met de gekookte noedels voegen we het gescheurde of in kleinere stukjes gesneden vlees toe en gieten we er hete bouillon overheen.
We voegen verse korianderblaadjes aan het gerecht toe. Naar smaak kan iedereen in zijn kom nog wat vissaus, chili en limoensap toevoegen.
Wat u nog niet wist over dit recept Eenvoudige kippensoep in Aziatische stijl
Eenvoudige Aziatische kippensoep is een heerlijk gerecht dat eenvoud en rijke smaken combineert. De belangrijkste ingrediënten zijn verse kip, geurige gember, knoflook en aromatische kruiden zoals koriander en lente-uitjes. De soep is snel klaar en biedt een verfrissende smaak door de toevoeging van limoensap en sojasaus. Dit recept is ideaal om je op te warmen op koude dagen of als lichte lunch. Je kunt het ook verrijken met noedels of groenten naar eigen smaak.