Hasselka-soep met room, aardappel en worst

Hasselka-soep met room, aardappel en worst
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Porties: 5

Aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden. Chinese kool grondig wassen en in fijne reepjes snijden. In een pan boter verhitten, bloem toevoegen en laten…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1/2 koolhartje van kleine kool
3 aardappelen
1 stuk pittige worst
150 ml slagroom
2-3 teentjes knoflook
1 theelepel zoete paprikapoeder
1/2 theelepel hete paprikapoeder
groentebouillon (of kippenbouillon)
50 g boter
50 g bloem
majoraan
zout
versgemalen witte peper
peterselie

Kookinstructies

Gewassen aardappelen snijden we in kleine stukjes en de kool bereiden we in dunne repen.

In een pan smelten we boter, voegen we bloem toe en bakken het lichtbruin. Dan roeren we beide paprika’s erdoor, gieten we de bouillon erbij, mengen alles goed en brengen aan de kook.

In de pan doen we de gesneden aardappelen en kool, voegen we geperste knoflook toe en koken we ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn.

Als laatste voegen we plakjes worst en marjolein toe en koken alles samen verder.

We verrijken de soep met room, voegen zout en peper toe, laten kort koken en voegen tot slot peterselie toe.

Wat u nog niet wist over dit recept Hasselka-soep met room, aardappel en worst

Boerenkoolsoep met room, aardappelen en worst is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat verwarmt en blij maakt. De belangrijkste ingrediënten zijn verse boerenkool, aardappelen en kwaliteitsworst, die samen een vullend en smakelijk gerecht creëren. Room voegt zachtheid en romigheid aan de soep toe, terwijl specerijen voor een sterke smaak zorgen. Deze soep is ideaal voor winteravonden en dient uitstekend als hoofdgerecht of als verwarmend voorgerecht. Bovendien kunt u het aanpassen aan uw eigen smaken door extra groenten of kruiden toe te voegen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (43 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Soepen
Tag: koken, lunch, eenvoudig, snel, vakantie / zondag, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, soepen, voor beginners, groente, aardappelgerechten, frituren, kruiden, groentegerechten, kool, met worst

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Hasselka-soep met room, aardappel en worst.

Reactie toevoegen