Romige bloemkoolsoep

Cauliflowersoep herinnert zich bijna iedereen uit zijn kindertijd, maar probeer onze verbeterde variant te maken. Deze dikke en vullende romige soep warmt je lekker op...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 bloemkool
40 g boter
40 g bloem
1,5 liter groentebouillon
250 ml melk
nootmuskaat
Podravka
zout
peterselie
Kookinstructies
In een pan smelten we boter en fruiten we de bloem tot deze goudbruin is. Vervolgens gieten we de roux aan met bouillon.
We wassen de bloemkool goed en verdelen deze in kleinere stukjes. Deze stukjes voegen we dan toe aan de soep en koken we totdat ze zacht zijn.
Daarna gieten we melk in het mengsel, voegen indien nodig wat Podravka, zout en een snufje nootmuskaat toe. We laten alle ingrediënten samen kort koken.
Bij het serveren voegen we verse peterselie op het bord toe.
Wat u nog niet wist over dit recept Romige bloemkoolsoep
Romige bloemkoolsoep is een heerlijke en gezonde maaltijd die gegarandeerd uw smaakpapillen zal verwennen. De belangrijkste ingrediënt is bloemkool, rijk aan vitaminen en mineralen, die de soep een zachte textuur geeft. De bereiding is eenvoudig - bloemkool wordt gekookt met ui, knoflook en groentebouillon, waarna alles tot een gladde massa wordt gemixt. Voor het serveren kunt u de soep op smaak brengen met room en bestrooien met geroosterde zaden of kruiden. Deze soep is ideaal als lichte lunch of diner en warmt perfect op in koude dagen.