Aardappelen soep met eieren en worst

Aardappelen soep met eieren en worst
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Porties: 1

Bak de grof geraspte wortel en in blokjes gesneden selderij (ook geraspte knolselderij) in boter. Voeg daarna de in blokjes gesneden aardappelen toe.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

3 grotere aardappelen
3 hardgekookte eieren
1 worst (of worstje)
1 grotere wortel
2 stelen selderij (of een stuk knolselderij)
2 teentjes knoflook
majoraan
1 snufje gemalen komijn
boter
bloem
1,5 l bouillon (of water)
zout
verse kruiden (peterselie, dragon, bieslook)

Kookinstructies

Bak de grofgehakte wortel en in stukjes gesneden selderij (ook de knolselderij geraspt) in boter.

Voeg de in blokjes gesneden aardappelen toe aan het mengsel, voeg komijn toe, zout naar smaak en giet alles over met water of bouillon (ongeveer 1,5 liter).

Wanneer de groenten bijna gaar zijn (na ongeveer 10 minuten), voeg je de gebakken plakjes worst, de in stukjes gesneden of geraspte eieren, de geperste knoflook en de marjolein toe aan de pan.

In een pan maken we een lichte roux van boter en bloem, laten deze afkoelen en vervolgens mengen we het door de soep. Laat nog ongeveer 5 minuten koken.

Voeg de kruiden toe en haal van het vuur. Tot slot voegen we de gehakte kruiden toe.

Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelen soep met eieren en worst

Aardappelsoep met eieren en worst is een populair gerecht dat elke liefhebber van stevige en verwarmende maaltijden zal aanspreken. Deze soep wordt bereid met gekookte aardappelen, die worden gemengd met fijne groenten en groentebouillon. Het toevoegen van gekookte eieren en in plakjes gesneden worst geeft het gerecht een geweldige smaak en textuur. Het is een ideale keuze voor koude dagen, wanneer je niet alleen je lichaam, maar ook je ziel wilt verwarmen. Dit gerecht is snel en eenvoudig te bereiden, terwijl het zijn geweldige smaak en voedingswaarde behoudt.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (49 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Soepen
Tag: Groenten, frituren, koken, lunch, eenvoudig, gewone dag, zout, tsjechisch, eenvoudig, soepen, voor beginners, aardappel, herfst, winterrecepten, kruiden, met worst

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Aardappelen soep met eieren en worst.

Reactie toevoegen