Broccolisoep met blauwschimmelkaas
Broccolisoep is erg lekker en met Gorgonzola heeft het een flair.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 snuf zwarte peper - gemalen
100 g kaas - blauwschimmelkaas
1 handvol bloem - fijn
2 l water
boter
4 stuks brood - broodjes
1 bouillon groentebouillon
1 snuf zout
1/2 kg broccoli
20 g boter
Kookinstructies
Eerst bereiden we de knapperige lekkernijen voor de soep. We snijden de broodjes op een snijplank in kleine stukjes en bakken ze in boter. En ze zijn klaar.
We nemen broccoli, wassen deze en snijden deze in stukken. We doen het in kokend water. We voegen een beetje zout toe. We koken.
Ondertussen maken we in een andere pan een roux. We doen boter in de pan en strooien bloem erbij. We roeren. Dan zetten we het aan de kant.
Gekookte broccoli pureren we met een robot tot een gladde massa. Op de snijplank snijden we blauwschimmelkaas en voegen deze toe aan de pan met broccoli. We voegen bouillonblokjes toe. Dan roeren we de roux erdoor. We proeven en kruiden naar smaak.
We kunnen opdienen. En vergeet niet om knapperige, boterachtige stukjes brood op het bord te leggen.
Wat u nog niet wist over dit recept Broccolisoep met blauwschimmelkaas
Broccolisoep met blauwaderkaas is een heerlijk gerecht dat niet alleen vegetariërs zal plezieren. De belangrijkste ingrediënt is verse broccoli, die na het koken en pureren een zachte, romige textuur creëert. De soep is verrijkt met de uitgesproken smaak van blauwaderkaas, die het gerecht een unieke karakter en een lichte pittigheid geeft. Deze soep is niet alleen lekker, maar ook voedzaam, vol vitaminen en mineralen. Bij het serveren kan het worden gegarneerd met verse kruiden of geroosterde croutons om de smaak te benadrukken. Een ideale keuze voor koude dagen, waarin het verwarmt en verzadigt.