Italiaanse tomatensoep
Eerst persen we de knoflook en roerbakken deze vervolgens kort en lichtjes in een pan met olijfolie, zodat hij niet bitter wordt. Als we klaar zijn, halen we de knoflook uit de olie.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
olijfolie
1 blik tomatenpuree
0,5 blokje groente bouillon
1 pakje mozzarella
1 - 2 teentjes knoflook
1 blik gebliktomaten
verse basilicum
3 snufjes oregano
suiker
gemalen zwarte peper
Kookinstructies
We snijden de voorbereide uitgeknepen tomaten en samen met hun sap doen we ze in de voorbereide olijfolie. We bakken samen met een bosje gesneden verse basilicum, wat we ook kunnen vervangen door gedroogde. Dit doen we ongeveer 15 minuten.
Daarbij voegen we tomatenpuree, bouillon, oregano, naar smaak suiker en we peperen en zouten. Indien nodig voegen we water toe. Laat dit een tijdje koken.
De soep moet dikker zijn. Serveer met in stukjes gesneden mozzarella en geroosterd stokbrood, versierd met een blaadje basilicum.
Wat u nog niet wist over dit recept Italiaanse tomatensoep
Italiaanse tomatensoep, bekend als "Zuppa di pomodoro", is een populair gerecht in de Italiaanse keuken. De bereiding is eenvoudig en snel, waarbij de belangrijkste ingrediënten verse tomaten, uien, knoflook en basilicum zijn. Deze soep wordt typisch geserveerd met stukken knapperig brood of Parmezaanse kaas. Dankzij de verfrissende smaak en aromatische kruiden is het een ideale keuze als lichte voorgerecht of hoofdgerecht dat fijnproevers over de hele wereld zal plezieren.