Macaroni met kaas

Kaassoefhebbers, verheug je! We hebben een eenvoudig recept voor je bereid voor heerlijke macaroni met kaas. Gekookte pasta combineren we met kaassaus, op smaak brengen en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g macaroni
7 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
500 ml room
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel paprikapoeder
zout
gemalen peper
100 g Lučiny (of andere verse kaas)
200 g cheddar
200 g mozzarella
200 g gouda
400 g mix geraspte kaas voor de topping
Kookinstructies
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet na het koken af en doe in een ovenschaal. Voeg een lepel boter toe en meng goed door elkaar.
Smelt de resterende boter in de pan en voeg de bloem toe. Blijf constant roeren om een roux te maken. Voeg vervolgens geleidelijk de room toe en blijf goed roeren zodat alle ingrediënten zich mengen.
Voeg dan de geraspte kazen (cheddar, mozzarella, gouda) toe en meng goed door. Voeg vervolgens de Lučina, gedroogde ui, gedroogde knoflook, paprikapoeder, peper en zout toe en meng opnieuw.
Giet de pastasoep over de kaasmix en bestrooi met de mix van geraspte kazen. Zet ze daarna in een voorverwarmde oven op 190 °C en bak 15 minuten.
Wat u nog niet wist over dit recept Macaroni met kaas
Pasta met kaas, ook bekend als "mac and cheese", is een populair gerecht dat niet alleen kinderen, maar ook volwassenen tevredenstelt. Dit romige genot bestaat uit gekookte pasta, meestal in de vorm van buisjes of spiralen, gemengd met gesmolten kaas, vaak cheddar. De smaken kunnen verrijkt worden met kruiden, groenten of zelfs spek. Pasta met kaas is gemakkelijk te bereiden en vormt een ideale snelle maaltijd of traktatie tijdens familiereünies. Het is een gerecht dat de ziel verwarmt en herinneringen aan de kindertijd oproept.