Macaroni met kaas

Macaroni met kaas
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Porties: 1

Kaassoefhebbers, verheug je! We hebben een eenvoudig recept voor je bereid voor heerlijke macaroni met kaas. Gekookte pasta combineren we met kaassaus, op smaak brengen en…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g macaroni
7 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
500 ml room
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel paprikapoeder
zout
gemalen peper
100 g Lučiny (of andere verse kaas)
200 g cheddar
200 g mozzarella
200 g gouda
400 g mix geraspte kaas voor de topping

Kookinstructies

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet na het koken af en doe in een ovenschaal. Voeg een lepel boter toe en meng goed door elkaar.

Smelt de resterende boter in de pan en voeg de bloem toe. Blijf constant roeren om een roux te maken. Voeg vervolgens geleidelijk de room toe en blijf goed roeren zodat alle ingrediënten zich mengen.

Voeg dan de geraspte kazen (cheddar, mozzarella, gouda) toe en meng goed door. Voeg vervolgens de Lučina, gedroogde ui, gedroogde knoflook, paprikapoeder, peper en zout toe en meng opnieuw.

Giet de pastasoep over de kaasmix en bestrooi met de mix van geraspte kazen. Zet ze daarna in een voorverwarmde oven op 190 °C en bak 15 minuten.

Wat u nog niet wist over dit recept Macaroni met kaas

Pasta met kaas, ook bekend als "mac and cheese", is een populair gerecht dat niet alleen kinderen, maar ook volwassenen tevredenstelt. Dit romige genot bestaat uit gekookte pasta, meestal in de vorm van buisjes of spiralen, gemengd met gesmolten kaas, vaak cheddar. De smaken kunnen verrijkt worden met kruiden, groenten of zelfs spek. Pasta met kaas is gemakkelijk te bereiden en vormt een ideale snelle maaltijd of traktatie tijdens familiereünies. Het is een gerecht dat de ziel verwarmt en herinneringen aan de kindertijd oproept.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Italiaans
Tag: pasta, frituren, koken, lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, zout, eenvoudig, voor beginners, gebraden, vleesloze maaltijden, vegetarisch, kazen, gebakken pasta

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Macaroni met kaas.

Reactie toevoegen