Spaghetti aglio olio e peperoncino

Kook de spaghetti in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes, was de chilipepers, verwijder de zaadjes en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g spaghetti (aanbevolen Adriana, Panzani of Barilla)
1,5 verse chilipepers
1,5 bol knoflook
theelepel Aglio olio & peperoncino kruiden
75 ml kwalitatieve extra vierge olijfolie
150 g geraspte Parmezaanse kaas
verse basilicum
Kookinstructies
Kook de spaghetti in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes, was de chilipepers, verwijder de zaden en snijd ze in kleine blokjes. Doe de knoflook en chili in de pan, voeg kruiden toe (als je geen speciaal kruidenmengsel voor Aglio olio & peperoncino hebt, volstaat gedroogde basilicum en een beetje chilizout), giet er olijfolie over en bak langzaam in de pan. Dit is ongeveer 5 minuten op een laag vuur, zodat de knoflook niet verbrandt, maar alleen zacht wordt.
Giet de gekookte spaghetti af en doe deze in de uitgezette pan. Meng goed door elkaar en we zijn klaar om te serveren. Voeg bovenop grofgeraspte Parmezaanse kaas (niet besparen) en verse basilicumblaadjes toe.
Wat u nog niet wist over dit recept Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio e peperoncino zijn een traditioneel Italiaans gerecht dat uit Napels komt. Ze zijn eenvoudig te bereiden en vereisen slechts een paar basis ingrediënten: spaghetti, olijfolie, knoflook en gedroogde chilipepers. Dit gerecht weerspiegelt de schoonheid van de Italiaanse keuken - smakelijk en snel zonder onnodige complicaties. Ideaal is het om ze te serveren met Parmezaanse kaas en verse kruiden. Dankzij hun sterke aroma en pittige smaak hebben spaghetti aglio olio e peperoncino de harten van veel fijnproevers over de hele wereld veroverd.