Gerookte zalm met citrusdressing
Eerst bereiden we een dressing van sinaasappel en citroen, waarvan we al het sap uitpersen en dit mengen met zout, peper en olijfolie.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
8 plakjes gerookte zalm
4 eetlepels olijfolie
naar smaak gemalen zwarte peper
zout
dressing 1 stuk sinaasappel
1 eetlepel bieslook
1 stuk citroen
garnering 1 takje tijm
Kookinstructies
Fijngehakte bieslook toevoegen aan de dressing en opnieuw mengen.
Neem de zalmschijfjes, leg ze op een bord en besprenkel met de dressing.
Serveer als voorgerecht, gekoeld met vers brood en garneer eventueel met een takje tijm.
Wat u nog niet wist over dit recept Gerookte zalm met citrusdressing
Gerookte zalm met citrusdressing is een heerlijk gerecht dat de delicate smaak van gerookte visfilet combineert met verfrissende citrusachtige tonen. Citroen- en sinaasappelsap geven het gerecht frisheid en verhogen de aantrekkingskracht. Dit gerecht is een ideale voorgerecht of lichte lunch, geparfumeerd met kruiden zoals dille of peterselie. Het wordt vaak geserveerd met vers brood of crackers, wat het tot een geweldige traktatie maakt voor feesten of familiegelegenheden. Gerookte zalm met citrusdressing zal niet alleen verrassen door de smaak, maar ook door de kleurrijke uitstraling op het bord.