Spinazielasagne

Spinaz verhitten in olie totdat het smelt, zout toevoegen, geperst knoflook erbij en indien nodig water, en alles kort laten koken. In een andere pan…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
12 lasagnevellen
Spinazie
1 verpakking bevroren bladspinazie
5 teentjes knoflook
zout
3 eetlepels olijfolie
1 dl water
Béchamelsaus
100 g boter
150 g bloem
1 l melk
zout
nootmuskaat
12 plakken harde kaas
vet om in te vetten
Kookinstructies
Verwarm de spinazie in olie totdat deze is gesmolten, voeg daarna zout, geperste knoflook en indien nodig water toe, en laat kort sudderen.
In een andere pan smelten we de boter, voegen daarna de bloem toe en maken een roux. Vervolgens voegen we de melk toe, voegen zout en kruiden toe en blijven roeren totdat de bloem goed gaar is en de saus indikt.
Vet de ovenschaal aan alle kanten in en leg op de bodem vier plakken lasagne. Strooi daar een derde van de spinazie en saus over. Deze stap herhalen we. Leg op de bovenste laag bechamelsaus plakken kaas.
Bak ongeveer 45 minuten op een temperatuur van 170 tot 180 graden Celsius.
Wat u nog niet wist over dit recept Spinazielasagne
Spinazielasagne zijn een uitstekend gerecht dat traditionele Italiaanse recepten combineert met voedzame ingrediënten. De basis is een gelaagd pastavel, delicate spinazie en een rijke bechamelsaus en tomatensaus. Deze lasagne smaakt niet alleen geweldig, maar biedt ook een verscheidenheid aan vitaminen dankzij de spinazie. Ideaal voor een vegetarische maaltijd, zijn spinazielasagne populair om hun heerlijke smaak en eenvoudige bereiding, vooral als familiemaaltijd of bij feestjes. Gevuld met geraspte kaas en kruiden worden ze een waar culinair genot.