Lasagne met spinazie

Lasagne met spinazie
Voorbereidingstijd: 40 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 1

Bent u benieuwd wat u kunt koken zodat het lekker, gezond en snel klaar is? Als u van de Italiaanse keuken houdt, hebben we voor u...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

lasagne naar behoefte
800 g bevroren spinazie
1 kleinere ui
4 teentjes knoflook
50 g boter
3 eetlepels bloem
400 ml melk
300 g harde kaas
zout
peper
vet om de ovenschaal in te vetten

Kookinstructies

We ontdoen de ui van de schil en hakken hem in kleine stukjes. We pellen de knoflook en drukken deze fijn. We raspen de harde kaas fijn.

In de olie bakken we de ui tot hij glazig is, daarna voegen we de ontdooide spinazie en de geperste knoflook toe. We kruiden met zout en peper en laten het kort koken.

Eerst maken we de bechamelsaus: we smelten de boter, voegen de bloem toe en bakken deze tot goudbruin. Vervolgens gieten we de melk erbij, roeren goed door en koken we een dunne mengsel.

We mengen ongeveer een derde van de geraspte kaas door de bechamelsaus en laten het al roerend smelten. We zouten en voegen gemalen peper toe. We zetten de oven op 180 °C om voor te verwarmen.

We vetten de ovenschaal in en beginnen met het leggen van de lasagne. Eerst leggen we een dunne laag bechamelsaus, daarna lasagne (kort voorgekookt afhankelijk van het type), spinazie, bechamelsaus en bestrooien we met geraspte kaas. Hierna volgt weer een laag lasagne, spinazie, bechamelsaus en geraspte kaas, en vervolgens weer lasagne. Tot slot voegen we de laatste laag bechamelsaus toe, die we bestrooien met de rest van de geraspte kaas.

We bedekken de ovenschaal met een deksel of folie en zetten deze in de oven.

Na dertig minuten verwijderen we het deksel en bakken we verder, totdat het oppervlak licht goudbruin is, ongeveer 10 minuten.

Wat u nog niet wist over dit recept Lasagne met spinazie

Lasagne met spinazie is een smakelijk en voedzaam gerecht dat lagen van delicate pasta, romige béchamel en verse spinazie combineert. Dit gerecht is ideaal voor vegetariërs en biedt een rijke smaak dankzij de toegevoegde kaas en kruiden. De bereiding omvat het koken van de spinazie, het mengen met ricotta en het geleidelijk opbouwen in een schaal. Na het bakken smelten de lasagne mooi samen en vormen een heerlijke korst. Het wordt geserveerd met een frisse salade en een glas wijn, wat het gerecht elegantie en smaak geeft. Lasagne met spinazie is een uitstekende keuze voor familiediners of feestelijke gelegenheden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (95 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Italiaans
Tag: Groenten, pasta, lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, gebraden, vegetarisch, gemiddeld-moeilijk, italiaans, lasagne

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Lasagne met spinazie.

Reactie toevoegen