Spaghetti met gegrilde paprika, tomaten en venkel
We reinigen de ui, venkel en wortel en snijden ze in kleine blokjes. We blancheren de tomaten, pellen ze en snijden ze ook. We persen de knoflook met een mes en hakken hem fijn.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g spaghetti
7 grotere tomaten
2 grote rode paprika's
260 g blikjes gehakte tomaten
3 eetlepels tomatenpuree
1 venkel
2 wortels
1 ui
3 teentjes knoflook
vers gebroken chilivlokken
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel suiker
1,5 dl groentebouillon
handvol verse gesneden basilicum
zout
olijfolie
Kookinstructies
We reinigen de ui, venkel en wortel en snijden ze in kleine stukjes. Tomaten blancheer je eerst, daarna pel je ze en snijd je ook. Knoflook kneus je met een mes en hak je fijn.
In olijfolie fruiten we de knoflook, daarna voegen we de wortel, ui en venkel toe en bak alles op een laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten. Vervolgens voegen we de gesneden tomaten, tomaten uit blik, venkelzaad en tomatenpuree toe.
We voegen bouillon toe en koken gedurende 15 minuten. Aan het einde voegen we een theelepel suiker, gehakte basilicum toe en kruiden we met zout en chilivlokken. We mixen alles grondig met een staafmixer.
We bestrijken de paprika's met olijfolie en roosteren ze in de oven op 250°C in de hetelucht-grillstand, totdat ongeveer 60% van de bovenste schil zwart is.
We halen de paprika's eruit, stoppen ze in een plastic zak en laten ze even zacht worden. We reinigen ze van schil en zaden, en snijden ze vervolgens in reepjes. Deze reepjes voegen we toe aan het tomatenmengsel.
We koken de spaghetti in zout water volgens de instructies, daarna gieten we het af en mengen het met de groenten.
Wat u nog niet wist over dit recept Spaghetti met gegrilde paprika, tomaten en venkel
Spaghetti met gebakken paprika, tomaten en venkel is een smakelijk en gezond gerecht dat elke liefhebber van de Italiaanse keuken zal bevallen. Gebakken paprika geeft de pasta een rijke en zoete smaak, terwijl tomaten frisheid en zuurheid toevoegen. Venkel, met zijn subtiele anijsachtige smaak, complementeert de andere ingrediënten uitstekend en voegt een extra laag smaak toe. Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook kleurrijk en voedzaam. De combinatie van al deze ingrediënten creëert een harmonieuze samenstelling die ideaal is voor lunch of diner.
Tomas Rohlena