Hanácké halušky

Aardappelen raspen we fijn, zouten en mengen ze grondig met bloem. Vervolgens duwen we het deeg door een speciale hulpmiddel, zoals een rubberen spatel.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
750 g aardappelen
250 g halfgronde bloem
zout
stukje boter
100 g bryndza
200 ml kookroom
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
melk
120 g Olomoucké kaasjes
200 g gerookte spek
2 jonge preien
Kookinstructies
Aardappels raspen we fijn, voegen zout toe en mengen ze goed met de bloem.
Het deeg duwen we door een speciale zeef met behulp van een rubberen spatel, mengen we en koken we kort, ongeveer één minuut. Zodra de dumplings op de oppervlakte komen, laten we ze uitlekken en voegen we een lepel boter toe om ze te mengen.
In een pan smelten we boter, voegen we fijne bloem toe en bakken we kort. Dan voegen we room toe en laten we de room koken. Als de saus te dik is, kunnen we hem verdunnen met een beetje melk.
We mengen de geraspte kaas erdoor, wachten tot deze smelt en combineren alles goed met de dumplings.
In het warme mengsel doen we de in kleine blokjes gesneden kaas en mengen we goed.
In een droge pan bakken we het spek goudbruin en krokant, voegen dan de gesneden prei toe, laten het verwelken en mengen het met de dumplings in de kaassaus.
Wat u nog niet wist over dit recept Hanácké halušky
Hanácké halušky zijn een traditioneel gerecht uit de regio Haná in Tsjechië. Deze smakelijke knoedels worden gemaakt van aardappelbeslag, dat in kleine stukjes wordt gevormd en gekookt. Halušky worden vaak geserveerd met verschillende sauzen, spek of ui. Dit gerecht is populair vanwege zijn eenvoud en uitstekende smaak. Binnen de Tsjechische keuken vormen Hanácké halušky een geweldige keuze voor liefhebbers van huisgemaakte gerechten en traditionele recepten, die de authentieke smaak en gastvrijheid van de regio behouden.