Pasta met tomaten en mozzarella

Pasta met tomaten en mozzarella
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Pasta koken we volgens de instructies. Bacon snijden we in kleine stukjes, ui fijn en knoflook in plakjes. Bacon bakken we en als het gaar is, leggen we het opzij.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

300 g lange pasta (spaghetti, tagliatelle)
100 g Engelse spek
1 ui
3-4 teentjes knoflook
blikjes tomaten - 425 ml
150 g mozzarella
verse en gedroogde basilicum
oregano
eetlepel gistvlokken
snufje suiker en kaneel
theelepel citroensap
zout
peper

Kookinstructies

Kook de pasta volgens de instructies. Snijd het spek in kleine stukjes, de ui fijn en de knoflook in dunne plakjes. Bak het spek en houd een deel apart voor later. Voeg de ui toe aan de rest van het spek en bak tot ze goudbruin zijn. Wanneer de ui bijna klaar is, voegen we de knoflook toe.

Na een tijdje voegen we de tomaten, zout, peper en kruiden toe. Laat het ongeveer 8-10 minuten sudderen. Als iemand wil, kan hij alles met een staafmixer pureren. Ik heb het maar gedeeltelijk gepureerd. Voeg tenslotte de gist, citroen, suiker en kaneel toe. Laat het kort koken en voeg de in blokjes gesneden mozzarella toe. Houd een beetje apart voor de garnering.

Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed. Doe de pasta op een bord en strooi er het behouden spek, mozzarella en verse basilicum overheen. We kunnen het nog besprenkelen met olijfolie. Ik heb olijven toegevoegd, maar dat was alleen voor de garnering.

Wat u nog niet wist over dit recept Pasta met tomaten en mozzarella

Pasta met tomaten en mozzarella is een smakelijk en verfrissend gerecht dat je zult liefhebben. Dit recept combineert al dente gekookte pasta met sappige tomaten en romige mozzarella, die het gerecht zachtheid geeft. Verse basilicum en olijfolie complementeren de smaak perfect, terwijl Parmezaanse kaas extra diepte kan toevoegen. Ideaal als lichte lunch of diner, dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook gezond en vol kleur, waardoor het een favoriete keuze is voor liefhebbers van de Italiaanse keuken.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (30 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Italiaans
Tag: pasta, sauzen, frituren, koken, lunch, eenvoudig, snel, gewone dag, diner, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, herfst, winterrecepten, kruiden, verstikking, citrus, paradijs

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Pasta met tomaten en mozzarella.

Reactie toevoegen