Tiramisu
Tiramisu is een populaire dessert.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
0,2 kg poedersuiker
2 eetlepels rum
2 stuks slagroom
2 zakjes babybiscuits
1 glas koffie
2 stuks spreadboter - zonder smaak
Kookinstructies
We maken het van de ingrediënten die we thuis beschikbaar hebben.
We zetten koffie. We voegen rum toe en leggen het opzij.
We leggen bakpapier in de ovenschaal of taartvorm.
We doen poedersuiker in een kom. We voegen boter voor op brood toe. We voegen opgeklopte slagroom toe.
We mengen voorzichtig. We krijgen een heerlijke crème.
We leggen de kinderbiscuits op de bodem van de vorm.
We nemen een eetlepel met koffie en rum en gieten dit over de biscuits.
We voegen een deel van de crème toe en verspreiden het over het hele oppervlak. We leggen weer biscuits, gieten en dan weer crème. We herhalen dit.
De bovenkant van het gebak wordt afgesloten met crème. We versieren het met cacao door een zeef.
We leggen het in de koelkast.
We serveren het met een favoriete drank, in gezelschap van vrienden of familie.
Wat u nog niet wist over dit recept Tiramisu
Tiramisu is een populaire Italiaanse dessert, bekend om zijn heerlijke combinatie van smaken. Dit dessert bestaat uit lagen lange vingers doordrenkt met koffie, tussen welke een heerlijke crème van mascarpone, suiker en eieren ligt. Tot slot wordt het geheel bestrooid met cacao, wat een subtiele chocoladesmaak toevoegt. De oorsprong van Tiramisù ligt in het Venetiaanse gebied en zijn naam betekent "til me op", wat verwijst naar de opwekkende ingrediënten. Dit dessert is wereldwijd populair vanwege zijn unieke smaak en romige consistentie.