Franse perentaart
In een kom kloppen we de eieren met de suiker en een snufje zout tot een schuim. Traag mengen we de bloem erdoor die gemengd is met bakpoeder. We voegen de olie en de melk toe en kloppen alles goed door.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 snufje zout
1 pakje bakpoeder
3 eetlepels olie
150 g bloem
1 dl melk
2 stuks eieren
100 g suiker
4 stuks peer
topping 80 dkg boter
1 pakje cannellonsuiker
1 stuks ei
Kookinstructies
We schillen de peren, verwijderen de pitten en snijden ze in dunne plakjes. We vetten een taartvorm in en gieten de helft van het beslag erin, waarna we de peren erop leggen. We gieten de rest van het beslag eroverheen.
Zo plaatsen we het in een voorverwarmde oven op 180°C om 30 minuten te bakken.
Terwijl de taart bakt, bereiden we de topping. In een kleine pan smelten we de boter waaraan we de kaneelsuiker en de eieren toevoegen. We verwarmen en roeren alles goed door.
Na het uit de oven halen prikken we de taart op verschillende plaatsen met een satéprikker en gieten de topping eroverheen. Zo plaatsen we het terug in de oven voor nog eens 20 minuten.
De taart kunnen we direct serveren, maar we kunnen hem ook koud eten.
Wat u nog niet wist over dit recept Franse perentaart
Franse perentaart, bekend als tarte aux poires, is een heerlijk dessert dat een fijn deeg combineert met malse peren. Het wordt typisch bereid met een boterdeeg dat is gevuld met amandelmelkroom en gemarineerde peren. Deze taart is ideaal als zoete afsluiting na de lunch of het diner, en de heerlijke smaak met een vleugje vanille en amandelen zal elke dessertliefhebber betoveren. Het wordt het beste licht warm of gekoeld geserveerd, vaak aangevuld met slagroom of ijs voor extra genot.