De beste chocoladetaart

Vet de ronde taartvorm met een afneembare bodem in en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160°C, als je een heteluchtoven hebt, stel deze dan in op 140°C.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
200 g pure chocolade (met minstens 60% cacaomassa)
20 g boter + om de vorm in te vetten
1 eetlepel oploskoffie
170 g bloem
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel baksoda
200 g suiker (type muscovado)
2000 g kristalsuiker
25 g donkere Hollandse cacao
3 eieren (middelgroot)
75 ml karnemelk
Decoratie
chocolade (geraspt of chocoladevlokken)
Glazuur
200 g pure chocolade
280 ml slagroom
2 eetlepels kristalsuiker
Kookinstructies
Vet de ronde taartvorm met een verwijderbare bodem eerst in en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160°C, als je de heteluchtstand gebruikt, kies dan 140°C. Breek de chocolade in stukken in een pan, voeg de boter en de koffie toe, die eerder was opgelost in 120 ml kokend water. Verwarm het mengsel totdat de chocolade en boter zijn gesmolten, maar let op dat je het niet te veel verwarmt (persoonlijk heb ik een waterbad gebruikt).
Mix ondertussen in een kom de bloem, bakpoeder, soda, suiker en cacao totdat je een gladde mix zonder klontjes krijgt. In een andere kom combineer je de eieren met de karnemelk.
Meng de gesmolten chocolade met het eimengsel en de bloem totdat je een glad en iets vloeibaar beslag hebt. Giet het in de vorm en bak het ongeveer anderhalf uur. Controleer of het gaar is met een satéprikker; als daar geen vochtige kruimels op blijven zitten, is het klaar. Scheurtjes op het oppervlak zijn geen probleem, omdat de glazuur het bedekt. Laat de bodem afkoelen (het zal iets zakken), draai hem om op een draadrek en verwijder de vorm.
Snijd de bodem eerst in de lengte doormidden. Doe de chocolade voor de glazuur in een kom. Verwarm de room met de suiker in een pan tot het kookt, giet het dan over de chocolade en meng goed totdat het mengsel glad is. Gebruik een beetje glazuur om de afzonderlijke delen van de bodem aan elkaar te plakken, giet de rest over de bovenkant van de taart en strijk het langs de zijkanten glad met een breed mes.
Je kunt de taart garneren met geraspte chocolade of chocoladeschaafsel, dat je maakt door met een groente-schaafje over een stuk chocolade te schaven. Als je de taart koel bewaart, blijft hij vochtig en sappig gedurende drie tot vier dagen.
Wat u nog niet wist over dit recept De beste chocoladetaart
De beste chocoladetaart is een heerlijk dessert dat iedereen verrast met zijn rijke smaak en luchtige textuur. De basis bestaat uit kwalitatieve donkere chocolade, die de taart een intense smaak geeft. De romige vulling en de fijne chocoladeglazuur creëren een perfecte harmonie. Deze taart is ideaal voor feesten, maar ook als zoete afsluiting van een gewone lunch. Geserveerd met een bolletje slagroom of ijs biedt het een ware gastronomische ervaring. Elk stuk is een ware traktatie voor chocoladeliefhebbers en je zult de uitstekende smaak bij de eerste hap in je hart sluiten.