Echt Italiaanse tiramisu
![Echt Italiaanse tiramisu](/i/echt-italiaanse-tiramisu.jpg)
We nemen de gescheiden eidooiers van de eieren en kloppen ze samen met de suiker tot een schuim, waaraan we vervolgens mascarpone toevoegen. Apart kloppen we de slagroom en mengen deze met het al bereide mengsel.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1-2 pakketjes gebakjes
4 eetlepels rum of amaretto (naar smaak)
1 pakketje mascarpone
100 g poedersuiker
1 bekertje slagroom
3 stuks eidooiers
ter garnering bittere cacao
naar behoefte gezoete espresso
Kookinstructies
De bodem van een vierkante schaal smeren we voorzichtig met onze crème. We nemen lange vingers en dopen ze één voor één snel (zodat ze niet doorweekt raken) in sterke afgekoelde koffie, gemengd met rum of amaretto. Daarop smeren we een laag crème. Dit proces herhalen we nogmaals. Bovenop strooien we de crème met cacaopoeder.
Tiramisu laten we 3 uur in de koelkast rusten, daarna kunnen we het in stukken gesneden serveren.
Wat u nog niet wist over dit recept Echt Italiaanse tiramisu
Echte Italiaanse tiramisu is een heerlijke dessert die trots de Italiaanse keuken vertegenwoordigt. De basis bestaat uit fijne lagen van met koffie doordrenkte lange vingers, die worden afgewisseld met een crème van mascarpone, eieren en suiker. Alles is bestrooid met cacaopoeder, wat de dessert zijn kenmerkende smaak en uiterlijk geeft. Deze combinatie van zoet en bitter zal elke dessertliefhebber blij maken en de bereiding is verrassend eenvoudig. Tiramisu is een geweldige manier om een Italiaanse avond met familie en vrienden af te sluiten.