Frambozentaart met kwarkcrème en chocolade-hazelnootbodem

Deeg vol van de smaak van chocolade en noten, dat nog versterkt wordt door de populaire hazelnootpasta. Bovendien is er een lichte roomkaascrème, zacht en luchtig dankzij de slagroom.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Korpus
400 g pure chocolade
150 g speltbloem
200 g hazelnoten
2 eetlepels cacaopoeder
2 theelepels bakpoeder
250 g boter
450 g kristalsuiker
2 eetlepels rum
6 eieren
6 eetlepels melk
400 g Nutella
Crème
500 g volle korrelige kwark
1 kg mascarpone
4 pakjes slagroomversteviger
2 pakjes vanillesuiker
400 ml slagroom
750 g verse frambozen
Kookinstructies
Hazelnoten roosteren we in de oven voorverwarmd op 160 °C voor ongeveer 10-15 minuten, af en toe roeren en daarna pellen we ze met behulp van een keukenhanddoek. Vervolgens malen we ze. De helft van de chocolade raspen we fijn. In een kom mengen we de bloem, noten, cacao en bakpoeder.
Eerst kloppen we de boter met de helft van de kristalsuiker en de rum, daarna voegen we geleidelijk de eieren toe. Aan het eind mengen we het bloem mengsel met melk en geraspte chocolade door de eieren.
We verwarmen de oven voor op 175 °C. We vetten een ronde taartvorm met een diameter van 24 cm in of bekleden deze met bakpapier. We gieten het beslag in de vorm en plaatsen deze in de oven. We bakken op het middelste niveau voor ongeveer 60 minuten, maar de tijd is indicatief. Voor het verwijderen controleren we of de bodem gaar is door een houten prikker in het midden te steken; als we deze droog eruit trekken, is de bodem klaar. Na het bakken storten we de bodem voorzichtig om en laten we deze afkoelen.
Laat de bodem afkoelen en plaats hem daarna terug in de ronde vorm. We verwarmen de Nutella en spreiden deze gelijkmatig over de bovenkant van de bodem, die we vervolgens ongeveer 30 minuten afkoelen.
Gemalen kwark mengen we met mascarpone en de rest van de kristalsuiker. De slagroom kloppen we met een stijfmaker en vanillesuiker tot hij stevig is, en vervolgens mengen we deze door de crème. Tot slot vouwen we ook 500 gram verse frambozen voorzichtig erdoorheen.
We smeren de crème op de bodem die in de vorm zit en strijken deze gelijkmatig uit om het oppervlak glad te maken. Vervolgens versieren we met verse frambozen. We laten de afgewerkte taart minimaal 2,5 uur koelen, maar we kunnen het ook langer koelen, bijvoorbeeld een hele nacht.
De rest van de chocolade smelten we au bain-marie en brengen een dunne laag aan op het gladde oppervlak, waarwe deze laten uitharden. Daarna schrapen we met een scherp mes chocoladeschaafsel van de chocolade. Tot slot versieren we de bovenkant van de taart met de chocoladeschaafsel.
Wat u nog niet wist over dit recept Frambozentaart met kwarkcrème en chocolade-hazelnootbodem
Frambozen-taart met kwarkroom en chocolade-notenbodem is een heerlijk dessert dat elke zoetekauw zal betoveren. De krokante bodem van chocolade en noten aanvult perfect de zachte kwarkroom, terwijl frisse frambozen de taart een aangename zuurheid en kleur geven. Deze taart is de ideale keuze voor feesten, familie bijeenkomsten of als zoete afsluiting van een goede maaltijd. Elk stukje is verfrissend en vol smaak, waardoor het een onvergetelijke ervaring voor de smaakpapillen maakt.