Eenvoudige chocoladecake

Of u nu regelmatig taarten bakt of het voor u de eerste keer is, dit recept zal u zeker blij maken. Het is eenvoudig en volgens de instructies kunt u het gemakkelijk maken. Dankzij de toegevoegde...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Deeg
380 g bloem
160 g boter
315 ml water
400 g suiker
40 g cacao
1 volle theelepel baking soda
3 eieren (of 2 grote)
160 ml karnemelk (of buttermilk)
1 vanillesuiker
Room
750 ml slagroom
700 g pure chocolade
Voor het bestrijken
jam (hoeft niet)
gehakte noten
Kookinstructies
In een au-bain-marie verhitten we de room tot het kookt. Vervolgens voegen we de gebroken chocolade toe en nemen het van het vuur.
We mengen alles grondig tot een glad mengsel en laten het minstens een paar uur in de koelkast afkoelen. De crème verandert geleidelijk in zowel consistentie als smaak. Voor gebruik klop je het nog even op.
In een kleinere pan gieten we water, voegen we cacaopoeder en boter toe. We mengen alles goed, laten de boter smelten, waardoor we een cacaomengsel krijgen.
In een grote kom doen we de bloem, suiker, vanillesuiker en baking soda en mengen alles goed door elkaar. Vervolgens gieten we het verwarmde cacaomengsel erbij en mengen alles opnieuw met een mixer. Dan voegen we karnemelk en eieren toe en blijven weer mengen.
Van deze hoeveelheid maken we twee taartbodems. We verdelen het mengsel in twee helften en plaatsen ze in een met bakpapier beklede taartvorm. Elke bodem bakken we apart in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 25-30 minuten.
Als de bodem is afgekoeld, keren we hem om zodat de onderkant bovenop ligt. Dan bestrijken we het met jam en leggen we de chocoladeroom erop, waarvan we echt niet bang hoeven te zijn om te gebruiken.
De tweede bodem leggen we omgekeerd erop en bestrijken we opnieuw met jam en room. De hele taart bedekken we met room, ook langs de zijkanten. We kunnen het bestrooien met gehakte noten en naar eigen smaak versieren.
Wat u nog niet wist over dit recept Eenvoudige chocoladecake
Eenvoudige chocoladetaart
Eenvoudige chocoladetaart is een heerlijke dessert die chocoladefans zal plezieren. De bereiding is snel en eenvoudig, wat het een ideale keuze maakt voor verschillende gelegenheden. De belangrijkste ingrediënten zijn kwaliteitschocolade, boter, suiker, eieren en bloem. De taart is vochtig en intens chocoladeachtig, en wordt vaak geserveerd met slagroom of fruit. Dit recept is ook geweldig voor beginnende koks die indruk willen maken op hun gasten met een heerlijke en mooi uitziende dessert.