Cacaotaart met koffie-vulling

Cacaotaart met koffie-vulling
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

In de kom doen we alle droge ingrediënten en mengen ze. Daarna voegen we alle vloeibare ingrediënten toe en mengen ze grondig met een garde. We vormen het in een taartvorm van...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Korpus
1 kopje (300 ml) bloem
2 theelepels bakpoeder (op de hoop)
4 eetlepels cacao
5 eetlepels suiker
2 eieren
2 eetlepels honing
2/3 kopje melk
2/3 kopje olie

Vulling
2 bekers slagroom
2 theelepels instant koffie
2 eetlepels suiker
100 ml water
gelatine stijfmaker (voor koud gebruik)

Voor de decoratie
50 g chocolade (geraspt in schaafsel)

Kookinstructies

We doen alle droge ingrediënten in een kom en mengen ze goed door elkaar. Vervolgens voegen we de natte ingrediënten toe en kloppen alles goed door met een garde. We bekleden een taartvorm met een doorsnee van 22 cm met bakingpapier, gieten het beslag erin en strijken de bovenkant glad. We bakken in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 35 tot 45 minuten.

Na het bakken laten we het 5 minuten rusten, daarna keren we het om op een rooster en laten we het volledig afkoelen.

In een kom gieten we de slagroom, voegen koffie en suiker toe, en kloppen alles totdat er een stevige massa ontstaat.

In een diepere kom mengen we handmatig water en gelatineverdikker.

We voegen de slagroom toe aan de verdikker en mengen voorzichtig.

De gekoelde bodem snijden we, smeren 2/3 van de room erop en leggen de andere helft van de bodem erop. Met de overgebleven room smeren we de hele taart in en bestrooien we deze met schilfers.

We laten het een uur in de koelkast staan.

Wat u nog niet wist over dit recept Cacaotaart met koffie-vulling

Cacaotaart met koffievulling is een verrukkelijk dessert dat de rijke smaak van chocolade combineert met het delicate aroma van koffie. Het beslag is gemaakt van hoogwaardige cacao, die de taart een intense smaak geeft, terwijl de koffievulling een verfrissende toets toevoegt en de zoetheid verzacht. Deze taart is de ideale keuze voor chocolade- en koffieliefhebbers, en is perfect als dessert bij de middagkoffie of voor feestelijkheden. Bovendien zullen de prachtige verweven lagen zeker iedereen betoveren die van zoete lekkernijen houdt.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (39 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Desserts
Tag: tsjechisch, gebraden, bekervormig, zoet, veeleisend, veeleisend, taarten, verjaardag, romig

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Cacaotaart met koffie-vulling.

Reactie toevoegen