Heerlijk Italiaans tiramisu van mascarpone
Heerlijke dessert dat alle fijnproevers zal bekoren.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 eetlepels cacao
2-3 theelepels Amaretto (Italiaanse likeur)
1-2 pakken lange vingers - banketbakkers
2 eetlepels kristalsuiker
2 stuks ei
1 grotere mok koffie - instant
2 pakken mascarpone (Italiaanse kaas)
Kookinstructies
We nemen een mixer en kloppen de eiwitten stijf. Het verkregen schuim leggen we apart. In een hogere kom mengen we de eidooiers, suiker en voegen we mascarpone (Italiaanse kaas) toe. We mengen voorzichtig. Tot slot voegen we langzaam het schuim toe. We tillen het voorzichtig op.
We zetten oploskoffie klaar. We voegen 2-3 theelepels Italiaanse likeur Amaretto toe.
We bereiden een kleinere ovenschaal, taartvorm of kom voor.
Nu dompelen we de (lange) vingers snel en lichtjes in de oploskoffie. We leggen ze op de bodem van de gekozen kom of vorm. We bedekken met de bereide crème en leggen opnieuw de vingers erop. We herhalen dit. Uiteindelijk smeren we de crème erop en versieren we de bovenkant met cacao. We zetten het een paar uur in de koelkast en kunnen uitkijken naar een geweldig dessert.
Wat u nog niet wist over dit recept Heerlijk Italiaans tiramisu van mascarpone
Heerlijk Italiaans tiramisu van mascarpone is een populaire dessert dat over de hele wereld bekend is. Dit traditionele Italiaanse gerecht wordt bereid met zachte mascarpone kaas, die wordt gemengd met verse eieren, suiker en sterke koffie. In het mengsel worden vervolgens lange vingers gedompeld, die de heerlijke koffiesmaak absorberen. Laag na laag creëert het een perfecte harmonie van smaken. Tiramisu is het ideale dessert om elke maaltijd mee af te sluiten. Licht bestrooid met kwaliteitscacao wordt het een onweerstaanbare traktatie die elke zoetekauw zal waarderen. Dit dessert is een symbool van Italiaanse elegantie en brengt een stukje Italië op uw tafel.