Puddingrepen met perziken en slagroom

Puddingrepen met perziken en slagroom
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Uitstekend gebak bij de zomerse koffie.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

deeg
4 stuks eieren
200 g half-vaste bloem
200 g suiker
4 eetlepels heet water

crème
250 g boter (Zlatá Haná)
650 ml melk
250 g zachte kwark
2 stuks vanillepuddingpoeder
4 stuks gecompoteerde perziken

voor versiering
1 stuks slagroom
geraspte chocolade
vulling 1 stuks stijfmaker voor slagroom
naar behoefte bloem om te bestuiven
reuzel om in te vetten

Kookinstructies

Klop de eieren met de suiker, heet water en voeg geleidelijk de bloem toe. Vet de bakplaat in met vet en strooi er grof meel overheen. Bak op 200 °C gedurende 10 - 15 minuten.

Intussen maken we een dikke pudding van melk, suiker en puddings. In een kom kloppen we de boter, voegen de kwark, vanillesuiker toe en voegen geleidelijk de pudding toe. Tenslotte mengen we de in blokjes gesneden perziken erdoor.

Met het aangemaakte mengsel bestrijken we de afgekoelde biscuit. Bovenop de biscuit doen we slagroom die met een stijfmaker is opgeklopt en bestrooien we met geraspte chocolade.

Koude puddingrepen met perzik kunnen we serveren.

Wat u nog niet wist over dit recept Puddingrepen met perziken en slagroom

Puddingrepen met perziken en slagroom zijn een heerlijke desert dat elke zoetekauw zal bekoren. Dit delicate nagerecht bestaat uit een romige puddingcrème, aangevuld met verfrissende plakjes perzik. De weelderige en luchtige top van slagroom voegt een uitstekende smaak toe en vormt een perfect contrast met de romige textuur van de pudding. Ideaal voor zomerfeesten of als zoete afsluiting van een familiale lunch, puddingrepen zijn eenvoudig te maken en bieden een unieke ervaring voor alle fijnproevers. Geniet van deze zoete traktatie met vrienden en familie!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Desserts
Štítky: Tsjechische keuken, dessert, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Puddingrepen met perziken en slagroom.

Reactie toevoegen