Ontbijtwafels
Van de geklopte eieren scheiden we de dooiers van het eiwitten, waarvan we het eiwit stijf kloppen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1/2 pakje bakpoeder
3 stuks eieren
440 ml bloem
1/2 theelepel zout
1,5 eetlepels suiker
375 ml melk
8 eetlepels olie
ter decoratie slagroom
poedersuiker
voor bestrijken chocoladecrème
fruitjam
Kookinstructies
Naast de kom mengen we de bloem met de suiker, het zout en het bakpoeder. Vervolgens kloppen we de melk, olie en de dooiers erdoorheen. We blijven roeren tot het deeg glad en klontvrij is.
Aan het deeg voegen we vervolgens het opgeklopte eiwit toe en plaatsen het in het wafelijzer om te bakken. Wanneer we ze eruit halen, bestrijken we ze met jam en decoreren we ze met slagroom. We kunnen ze alleen serveren bestrooid met poedersuiker.
Wat u nog niet wist over dit recept Ontbijtwafels
Ontbijtwafels zijn een heerlijk en smakelijk gerecht, ideaal om de dag te beginnen. Ze worden gemaakt van luchtig beslag dat in een speciale vorm goudbruin wordt gebakken. Dankzij hun veelzijdigheid kunnen wafels niet alleen worden geserveerd met zoete toppings, zoals ahornsiroop, fruit of slagroom, maar ook met hartige varianten, zoals eieren en spek. Dit gerecht is populair bij zowel kinderen als volwassenen en past perfect bij een kopje koffie of thee.