Tortellini met kaassaus

Eerst maken we de saus. We koken de broccoli even in gezouten water of stomen deze en hakken het vervolgens fijn. We mengen de melk met de boter en doen...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
250 ml melk
100 g boter
stuk gekookte broccoli
2 romige kaasschijven
100 g verkruimelde blauwschimmelkaas of andere kaas
2 pakjes tortellini met varkensvlees en gerookte ham
Kookinstructies
Eerst maken we de saus. We blancheren de broccoli snel in gezout water of stomen het en hakken het daarna fijn.
We mengen de melk met de boter en zetten het op het fornuis om te koken. Zodra de melk begint te koken, voegen we beide gesmolten kazen, de in stukjes gesneden broccoli toe en mengen grondig. Ten slotte verkruimelen we de blauwschimmelkaas in de saus en roeren totdat we de gewenste dikte bereiken. Breng op smaak met zout.
We koken de tortellini volgens de instructies en serveren ze op een bord met saus.
Wat u nog niet wist over dit recept Tortellini met kaassaus
Tortellini met kaassaus zijn een geweldig gerecht dat pasta-liefhebbers zal verrassen. Deze gevulde pasta, meestal met een vulling van ricotta of vlees, wordt zacht gekookt en geserveerd met een rijke kaassaus. De saus, vaak gemaakt van Parmezaanse kaas, room en knoflook, geeft het gerecht een romige textuur en intense smaak. Tortellini met kaassaus is een ideale keuze voor een stevige lunch of diner en kan worden aangevuld met kruiden of verse groenten voor een betere balans van smaken.