Pasta met champignonsaus

In de pan doen we de pasta, voegen we zout toe en laten we koken. In een kleinere pan gieten we ongeveer een halve liter water en voegen we de paddenstoelen toe die ik heb gebruikt...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
pasta - afhankelijk van het aantal eters
2/3 handvol gedroogde of verse, fijngehakte champignons
zout
peper
oregano
tijm
majoraan
eieren 2 stuks
roux (huisgemaakt of gekocht)
paddenstoelenbouillon (niet noodzakelijk)
Kookinstructies
Doe de pasta in de pan, of het nu zelfgemaakt is of gekocht, voeg zout toe en breng aan de kook. In een andere kleine pan gieten we ongeveer een halve liter water, voegen we paddenstoelen toe, ik heb gedroogde gebruikt omdat verse paddenstoelen momenteel niet beschikbaar zijn. We voegen opnieuw zout toe en koken verder.
Na ongeveer tien minuten, wanneer de paddenstoelen zacht zijn geworden, gieten we een deel van het water over de pasta - zo krijgen ze een mooie kleur en nemen ze de geur van de paddenstoelen op.
In het overige water met de paddenstoelen roeren we een room voor koken erdoor, voegen we rozemarijn, tijm, oregano, zout en peper toe. Omdat gedroogde paddenstoelen niet zo'n geweldige smaak hebben als verse, kunnen we paddenstoelenbouillon toevoegen voor een betere smaak (bij het gebruik van verse paddenstoelen is bouillon niet nodig) en voegen we twee eieren toe. Alles goed doorroeren, eventueel kunnen we nog meer kruiden naar smaak toevoegen, en uiteindelijk verdikken we het mengsel met roux. Gekookte pasta afgieten en we kunnen serveren.
Wat u nog niet wist over dit recept Pasta met champignonsaus
Pasta met champignonensaus is een populair gerecht dat alle liefhebbers van de Italiaanse keuken zal bevallen. Dit gerecht combineert al dente pasta met een zachte, romige saus gemaakt van verse champignons, room en kruiden. De champignonensaus geeft de pasta een rijke smaak en aroma die de hele smaakbeleving perfect benadrukt. Het is een geweldig gerecht dat zowel geschikt is voor een gezinsdiner als voor feestelijke gelegenheden. Bovendien is het erg gemakkelijk te bereiden, zodat je het op elk moment kunt genieten.