Linzers pasta met parmezaansaus

Linzers pasta met parmezaansaus
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Porties: 3

Kook eerst de pasta volgens de instructies op de verpakking en giet deze daarna af. Snijd het vlees in kleine stukjes, voeg zout en peper toe en voeg basilicum en oregano toe. Knoflook...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

400 g rode linzenpasta
300 g kalkoenvlees (borst)
2 eetlepels boter
1 slagroom
3 teentjes knoflook
2 handen geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel basilicum
1 eetlepel oregano
zout
peper
peterselie

Kookinstructies

Kook eerst de pasta volgens de instructies op de verpakking en giet deze daarna af.

Snijd het vlees in kleine stukjes, zout en peper het, en voeg basilicum en oregano toe.

Hak de knoflook in kleine stukjes.

Smelt boter in een diepe pan en bak het vlees goudbruin. Voeg de gesneden knoflook toe en bak ongeveer een minuut. Giet dan room erbij en laat het vijf minuten koken, voeg daarna de parmezaan toe en laat deze smelten. Haal van het vuur, breng op smaak met peterselie en eventueel nog zout en peper. (Persoonlijk heb ik het niet meer op smaak gebracht, de kaas is al smaakvol genoeg).

Voeg de pasta toe aan de saus en serveer. Je kunt het op het bord eventueel met peterselie garneren.

Wat u nog niet wist over dit recept Linzers pasta met parmezaansaus

Linzpasta met Parmezaanse saus is een uitstekende bron van eiwitten en vezels. Deze pasta, gemaakt van gepelde linzen, heeft een rijke nootachtige smaak en een geweldige textuur. De Parmezaanse saus, bereid met hoogwaardige Parmezaanse kaas, room en kruiden, voegt een romige en intense smaak aan het gerecht toe. Dit recept is niet alleen gezond, maar ook snel te bereiden, ideaal voor een smakelijk diner. Voeg er wat verse groenten aan toe en je hebt een complete en uitgebalanceerde maaltijd vol heerlijkheid!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Italiaans
Tag: gevogeltevlees, pasta, frituren, koken, lunch, gewone dag, diner, veeleisend, veeleisend, kruiden, kalkoenvlees

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Linzers pasta met parmezaansaus.

Reactie toevoegen