Pasta met tomatensaus, mozzarella en spek.

Pasta koken we volgens de instructies en laten we uitlekken. Engelse spek snijden we in kleine stukjes en bakken we in een pan met een beetje olie tot het een krokante consistentie heeft. Dan…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 pakje pastasaus
20 dkg Engelse spek
1 grote ui
1 blik gepelde tomaten
1 Mozzarella
1 extra romige zure room
verse basilicum
1 teentje
1 laurierblad
zout
suiker
peper
1 chilipeper
Kookinstructies
Kook de pasta volgens de instructies en laat het daarna uitlekken. Snijd de Engelse bacon in kleine stukjes en bak deze in een pan met een beetje olie goudbruin. Voeg daarna de in reepjes gesneden uit toe en bak deze tot hij een gouden kleur krijgt. Meng tot slot alles met de pasta.
Doe de hele blik tomaten in een pan, die we ofwel pureren of in kleine stukjes snijden. Voeg de kruidnagel, laurierblad, chilipeper, zure room en peper toe. Laat het op een laag vuur 10 minuten koken, af en toe roerend.
Na het verwijderen van de specerijen voegen we de gesneden basilicum toe, brengen op smaak met zout en suiker en mengen tot slot de in kleine stukjes gesneden mozzarella erdoor. Meng alles goed door elkaar. Leg een paar bladeren ijsbergsla op een bord, giet de saus erover en voeg de pasta toe.
Wat u nog niet wist over dit recept Pasta met tomatensaus, mozzarella en spek.
Pasta met tomatensaus, mozzarella en bacon is een heerlijk gerecht dat elke liefhebber van de Italiaanse keuken zal verrukken. De sappige tomatensaus geeft de pasta een uitgesproken smaak, terwijl de romige mozzarella zorgt voor de perfecte textuur. De bacon voegt pittigheid en knapperigheid toe aan het gerecht, waardoor een harmonie van smaken ontstaat. Dit eenvoudige maar smakelijke recept is perfect voor een diner met familie of vrienden en is ook gemakkelijk te bereiden op een doordeweekse dag. Serveer met verse basilicum voor een verfrissende afsluiting.