Pasta met roomsaus en verschillende paddenstoelen

Pasta met roomsaus en verschillende paddenstoelen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Porties: 2

Vossen zijn uitstekende paddenstoelen die goed smaken in eenvoudige gerechten. Ze combineren geweldig met room en Parmezaanse kaas. Voeg er kwaliteitspasta aan toe...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

2 porties zelfgemaakte pasta (gekocht)
1 eetlepel boter, bij voorkeur geklaarde
1 sjalotuitje
130 g verse (diepvries) cantharellen
50 ml witte wijn
10 g Parmezaanse kaas
100 ml bouillon (kip, groente)
100 g room 30 %
zout (naar smaak)
1 snufje gemalen komijn
vers gemalen witte peper
verse tijm (of majoraan)
Pasta
200 g semolina
+ 2 eetlepels om te bestuiven
2 eieren

Kookinstructies

Voor het bereiden van verse pasta mengen we bloem met eieren en maken we een elastisch, niet-plakkerig deeg. Dit wikkel je in folie en laat je 1 uur rusten. Vervolgens rol je het deeg uit en snijd je het in de gewenste vormen met behulp van een machine of een mes.

Kook de pasta in een grote hoeveelheid water waaraan je zout hebt toegevoegd. Kook de bereide pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, zodat deze al dente is.

Vers eekhoorntjesbrood reinigen we grondig, bevroren spoelen we af onder water en laten we uitlekken. Grotere stukken scheuren we in kleinere delen.

In een hete pan doen we boter en fruiten we de fijngehakte ui. Voeg de eekhoorntjesbrood toe en bak ze nog twee minuten, voeg dan wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg een beetje bouillon toe en laat twee minuten stoven. Haal uiteindelijk de eekhoorntjesbrood uit de pan.

Giet de rest van de bouillon in de pan, voeg ongeklopte room toe op kamertemperatuur, breng op smaak met peper en komijn en rasp er Parmezaanse kaas over. Roer de saus af en toe door op een laag vuurtje en kook tot de gewenste dikte is bereikt.

Serveer met de pasta die is bestrooid met verse tijm of majoraan en gehakte peterselie.

Wat u nog niet wist over dit recept Pasta met roomsaus en verschillende paddenstoelen

Pasta met roomsaus en cantharellen is een delicaat gerecht dat de smaakpapillen van paddenstoelfans zal verblijden. De belangrijkste ingrediënten zijn verse pasta, room en aromatische cantharellen, die het gerecht een unieke smaak en geur geven. Deze combinatie is ideaal voor een snelle maaltijd of speciale gelegenheid, wanneer je je dierbaren wilt verbazen. Gecombineerd met Parmezaanse kaas en verse peterselie wordt het een echte gastronomische delicatesse waar je bij elke hap verliefd op zult worden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (26 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Italiaans
Tag: champignons, pasta, sauzen, frituren, koken, lunch, diner, zout, veeleisend, veeleisend, vegetarisch, verstikking, paddestoel, zelfgemaakte pasta

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Pasta met roomsaus en verschillende paddenstoelen.

Reactie toevoegen