Broodsoep

Onze grootmoeders bereid deze soep waarschijnlijk meestal. Het is een eenvoudige manier om oud brood te gebruiken en tegelijkertijd snel een maaltijd te bereiden op een hectische dag.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2-3 sneetjes oud brood
500 ml vleesbouillon (of water)
zout (naar smaak)
1 eetlepel reuzel
1 theelepel marjolein
2 teentjes knoflook
1 snufje lavas
1 ei
Kookinstructies
Snij het brood in stukjes en kook het in een kleine hoeveelheid bouillon.
Voeg een lepel vet, marjolein, zout, geperste knoflook en liobeek toe aan het mengsel.
Na het op smaak brengen kunnen we een losgeklopt ei aan de soep toevoegen.
Voeg kleine hoeveelheden toe aan de bouillon om de gewenste consistentie en smaak te bereiken.
Wat u nog niet wist over dit recept Broodsoep
Broodsoep is een traditioneel Tsjechisch gerecht, dat ontstaan is als een manier om overgebleven brood te gebruiken. De bereiding is eenvoudig en snel, het bevat vaak ui, knoflook en sommige specerijen, zoals marjolein. Het kan verrijkt worden met aardappelen of groenten en wordt geserveerd met gebraden vlees of worst. Broodsoep heeft een uitgesproken en smakelijke smaak en is populair, niet alleen in huishoudens, maar ook in restaurants. Dit gerecht symboliseert bescheidenheid en zuinigheid, wat belangrijke waarden zijn van de Tsjechische keuken.