Kikkererwtencrème metChampignons en gebakken spek

Kikkererwtencrème metChampignons en gebakken spek
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Van boter en bloem maken we een lichte roux, die we verdunnen met bouillon, voegen de kikkererwten inclusief het vocht toe (we kunnen een paar stukjes reserveren voor garnering) en…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 bliksem (420 g) kikkererwten of een equivalente hoeveelheid gekookte
2-3 champignons of andere stevige boschampignons
4 plakken pittige magere bacon
1 eetlepel boter + een dun plakje
2 eetlepels bloem
groentebouillon
zout
peterselieblaadjes

Kookinstructies

In de pan maken we van boter en meel een lichte roux, die we vervolgens verdunnen met bouillon. We voegen de kikkererwten met hun vocht toe (we kunnen een paar stukjes apart houden voor garnering) en koken het 20 minuten.

We laten het even afkoelen en mixen het daarna tot een gladde crème. Indien nodig voegen we zout naar smaak toe.

In de pan verwarmen we een stukje boter, voegen we grotere stukken paddenstoelen toe, bestrooien ze met zout en laten ze sudderen totdat ze zacht zijn.

De gare paddenstoelen nemen we eruit, houden we warm en bakken we stukjes spek in de pan.

We gieten de soep op borden en garneer met kikkererwten, uitgebakken spek, paddenstoelen en peterselie.

Wat u nog niet wist over dit recept Kikkererwtencrème metChampignons en gebakken spek

Cichpeaskreem met paddenstoelen en gebakken spek is een heerlijke en voedzame maaltijd die de smaken van de oosterse keuken combineert met traditionele ingrediënten. De belangrijkste component is de zachte cichpeaskreem, die rijk is aan eiwitten en vezels, wat dit gerecht tot een gezonde keuze maakt. De paddenstoelen voegen een uitgesproken aardse smaak toe aan het gerecht, terwijl het gebakken spek een krokante tegenhanger en zoutheid biedt. Dit gerecht is ideaal als voorgerecht of lichte avondmaaltijd, die niet alleen veganisten, maar ook vleesliefhebbers zal bekoren.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (48 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Soepen
Tag: champignons, koken, lunch, eenvoudig, snel, vakantie / zondag, gewone dag, zout, eenvoudig, soepen, voor beginners, frituren, herfst, winterrecepten, kruiden, verstikking, romig

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kikkererwtencrème metChampignons en gebakken spek.

Reactie toevoegen