Pompoensoep

Het zou zonde zijn om hokkaido-pompoen te gebruiken voor herfstdecoratie, omdat je deze in de keuken helemaal kunt gebruiken, inclusief de schil. Van deze pompoen kun je…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 eetlepels boter
1 kg hokkaido-pompoen
5 kleinere aardappelen
1,5 l bouillon (of water en 2 blokjes groentebouillon)
zout
gemalen peper
gemalen komijn
chilisaus
250 ml melk
peterselie ter garnering
Kookinstructies
Eerst halen we de zaden uit de pompoen en schillen we de aardappelen. In boter bakken we de in blokjes gesneden pompoen met aardappelen, op smaak gebracht met specerijen en zout, met water, voegen we bouillonblokjes toe en koken we tot ze zacht zijn.
Als het mengsel romig is, zetten we het vuur uit, voegen we melk toe en mixen we alles grondig met een staafmixer.
Naar smaak voegen we chilisaus toe en koken we nog kort door.
Wat u nog niet wist over dit recept Pompoensoep
Pompoensoep is een heerlijke en voedzame schotel, ideaal voor koude herfstdagen. Deze soep wordt bereid met verse pompoen, ui, knoflook en verschillende specerijen zoals gember en muskaatnoot, die een unieke smaak aan de soep geven. Pompoen is rijk aan vitamines en mineralen, en door de romige consistentie warmt het perfect op. Je kunt het serveren met een stuk brood of croutons voor een perfecte ervaring. Pompoensoep is populair niet alleen onder vegetariërs, maar ook onder degenen die iets gezonds en lekkers willen genieten.